Oświadczenie majątkowe składa osoba upoważniona do wydawania decyzji i najlepiej aby um upowaznił dyrektora lub kierownika natomiast pracowników do prowadzenia postępowania i przyznawania karty dużej rodziny które nie wymagają wydawania decyzji (nie trzeba więc składać oświadczenia)
Ja mam upoważnienie od Wójta, ale to proces bezdecyzyjny, więc oświadczenia nie trzeba składać. Tym bardziej, że ewentualne decyzje i tak podpisze wójt, bo te podpisane przez nas z ops są nieważne z mocy prawa bo to nie jest zadanie pomocy społecznej z ustawy ops. DOBRZE MYŚLĘ?
Masz napisane "Wójt może upoważnic....kierownika jedostki organizacyjnej badz pracownika.... na wniosek kierownika tej jedostki do realizacji zadań wynikających z ustawy"
A jednym z zdań jest wydawanie decyzji administracyjnej w przypadku odmowy przyznania karty
U nas jest tak Dyrektor dostał upoważnienie na wydawanie decyzji oraz realizacje zadań wynikających z ustawy o KDR
oraz wójt na wniosek burmistrza upoważnił mnie do przyznawania karty dużej rodziny oraz zadań wynikających z ustawy bez wydawania decyzji o odmowie przyznania KDR. W tym momencie nie ma problemu z oświadczeniem majątkowym