niezgodne fakty - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 23 lip 2015, 14:04

Mam taki przypadek:Pan złożył wniosek o dodatek mieszkaniowy i na wywiadzie podał, że wynajmuje stancję osobie od której pobiera tyle i tyle i podał kwotę. Wynajmujący korzysta z pomocy i pracownikowi socj. podał inną wyższą kwotę, jaką płaci za stancję.Chcę mu odmówić dodatku mieszkaniowego ale nie mogę chyba tym się podeprzeć, że wiem, iż nie podaje prawdziwej kwoty...bo pracownik socj. mimo oświadczenia od wynajmującej tej informacji nie może mi udzielić...jak to uzasadnić?
bie

Napisano: 24 lip 2015, 9:12

Ja widzę takie sposoby zadziałania:
- upomnieć się o stosowne dane u tego „pracownika socj.” pamiętając, że zapewne działacie pod kierownictwem tego samego wójta
- w razie potrzeby udać się po wsparcie do wójta
- zażądać pisemnych wyjaśnień od wnioskodawcy
- zrobić oficjalny wywiad środowiskowy (ZALECANE !!!)
- włączyć do współpracy miejscowego do/radcę prawnego.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 24 lip 2015, 12:36

odmowa przyznania dodatku raczej jest chyba nie trafionym pomysłem ... możesz jedynie przyznać mu niższy
Dziwie się wam przecież zarówno w DM jak i OPS delikwent musi przedłożyć umowę najmu i ani ty ani pracownik socjalny nie powinien brać innej kwoty niż jest w umowie
Jest coś takiego jak przeprowadzenie dowodu ze światka .... a więc tego co tak powiedział w OPS-ie możesz spokojnie przesłuchać na tą okoliczność oczywiście informując swojego interesanta
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 27 lip 2015, 10:59

wywiad zrobiłam i właśnie z tego wynikło, że bierze inną kwotę niż napisał-większą!ogólnie kłamie bo umowę spisał od czerwca, a kobieta mieszkała i płaciła od maja według jej oświadczenia u prac.socjalnego...
bie

Napisano: 27 lip 2015, 19:50

tą większą kwotą niech się zajmie skarbówka Ty przyjmij co jest na umowie
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 28 lip 2015, 12:35

małe www ..... (oj jakiś Ty grzeczny) ale przecież oświadczenia składane pod odpowiedzialnością karną :D mają być dla nas święte .....więc dlaczego nie przyjąć oświadczenia...tym bardziej że zaoszczędzimy
kss

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x