wykup - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 27 lip 2015, 8:24

Rodzina ma przyznany dodatek mieszkaniowy do listopada 2015 , 23 lipca wykupili mieszkanie od urzędu gminy. Teraz nie mają zarządcy ani wspólnoty, lokal jest ich własnością, co z tym zrobić DM szedł na konto gminy, a ryczałt na opał dostawała rodzina. teraz nie opłacają czynszu, tylko wodę i śmieci. poradźcie proszę.
arleta

Napisano: 27 lip 2015, 8:50

zerknijcie do tego tematu, nie wiem co mam zrobić.czy właścicielka ma napisać wniosek o uchylenie decyzji dotychczasowej i składać nowy wniosek ? czy tylko napisać prośbę o zmianę i DM mam przekazywać na jej konto zamiast na konto UG. pomóżcie proszę .
arleta

Napisano: 27 lip 2015, 10:09

Wykluczam, by wnioskodawczyni cokolwiek teraz miała pisać. Skutki zmiany nie mogą obecnie zależeć od jej woli (czy napisze i co napisze), powinny zaistnieć niezależnie.
Skoro nadal ma utrzymywać ten sam lokal, to moim zdaniem nie ma podstawy do zmiany dodatku. Niech idzie do końca jak szedł, co najwyżej ewentualne nadwyżki gmina powinna rozliczyć z właścicielką (np. zwrócić w gotówce czy przekazać gdzie indziej). Z resztą wkrótce się skończy i będzie po kłopocie.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 27 lip 2015, 10:32

dziękuję z odpowiedź, która jest dość pocieszająca
arleta

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x