NK - czesc B
NK - czesc B
czy moge was prosic o wzor czesci B , poniewaz w internecie mamy dwa wzory i nie wiem ktory jest prawidłowy. czy to pouczenie powienien podpisac policjant w chwili wypelnienia niebieskiej karty czy podpisuje osoba jak przyjdzie na zespoł....
Re: NK - czesc B
wzór NK część B jest określony w Rozporządzeniu RM z 13 wrzesnia 2011r. Dz.U.poz. 1245 nr 209 z 2011- stanowi załącznik do rozporządzenia. A co do drugiej części pytania to patrz par. 6 rozporządzenia.
Dziewczyno Rozporządzenie w sprawie NK to podstawa! trochę wstyd....
Dziewczyno Rozporządzenie w sprawie NK to podstawa! trochę wstyd....
u nas komeda przysłała niebieska karte klientki , jednak tylko czesc A, a do dzisiaj nie mamy czesci B mimo to ze ustawa wyraznie mowi ze podczas wypisywania czesci a nalezy dac czesc B, co w takim przypadku ?
czyli pani nie musi nigdzie pokwitowac ze odebrala pouczenie tak ?
ten kto wypełnia część A wręcza pokrzywdzonej część B; pokrzywdzona np. na odwrocie formularza A pisze: otrzymałam formularz NK część B i podpisuje się
ja drukuje dwa pouczenie , jedno daje pokrzywdzonej a drugie mi podpisuje ze otrzymala informacje i pouczenie i zostawiam w teczce, bezpiecznie dla wszystkich 

-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a u nas piszę w protokole z pierwszej grupy roboczej kto przekazał nk-b , a jesli nikt (bo i tak bywa) to przekazujemy podczas spotkania (i do protokołu oczywiście)
ania
witam; wzór NK B jest jeden jedyny, określony w Rozporządzeniu. Karty B nie podpisuje ofiara. Radze jednak, zeby w Karcie A , w dodatkowych informacjach (pyt. 21) zapisać, że wręczyliśmy lub nie wręczyliśmy.
Oprócz NK - czesc B - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
monitoring dzialan
sprawca się wyprowadził
NK -prokuratura
dokumentacja ZI
NK dzieci ??? Jerry, ex ??
co z tym zrobić
Kserokopie dokumentacji dot. przemocy dla policji
NK i zwiadomienie do prokuratury - podpowiedzcie
Przedstawiciel oświaty, kto konkretnie
Pismo do zespołu
Jak napisać pismo do PCPR żeby włączyli do zajęć sprawcę