NK dzieci ??? Jerry, ex ?? - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 15 lis 2012, 13:37

Witam.
Pilne pytanie, co ja na litość boską mam zrobić ?!

Od początku:
1 NK żona ofiarą, mąż sprawcą (prowadzimy )
2 NK mąż ofiarą, żona sprawcą (zamknięta)
3 NK w/w mąż ofiarą, teściowie sprawcą (zamknieta)
4 NK dzieci ofiarą (wg męża), żona sprawcą

Pytanie brzmi, kto ma reprezentować dzieci w przypadku 4 NK???

~Ja*

Napisano: 15 lis 2012, 18:54

O kurcze,ale sieczka..Wg. mnie ojciec je reprezentuje.Weź to od razu pchnij do Sądu. Poczekaj jednak co Jerry podpowie. On tu zerka.
~ex

Napisano: 15 lis 2012, 22:15

1. Mąż podaje, że żona używa przemocy.
2. Tenże mąż, a zarazem zięć podaje, że teściowie są sprawcami.

Reasumując: w obu przypadkach ten sam mężczyzna kreuje się na ofiarę wskazując, że sprawcami są żona i jej rodzice.
Ale... obie procedury GR zamyka prawdopodobnie z powodu niepotwierdzenia tych oskarżeń.
Nie czyni tego w przypadku, gdzie żona jest niby-ofiarą... Feminizm? A może kwadratura koła?

Wszczęcie aż 4 procedur, o których napisał Ja* zaliczyć należy do grupy zjawisk egzotycznych...
Boże, co się wyprawia! Bezsens goni paranoję!

Uważam, że w tej rodzinie sytuacja jest tak chora, że żaden lek, ani tym bardziej procedura NK, niczego nie zmienią. Sprawa kwalifikuje się od samego początku do sądu rodzinnego z przywołaniem art. 109 kro (porąbani rodzice i dziadkowie dzieci). Niewątpliwie sytuacja opiekuńczo-wychowawcza małoletnich jest mocno zagrożona. I dlatego sprawę winien wnikliwie zbadać rzetelny kurator sądowy, a potem wydać wyrok sąd.

P.S. A najlepiej podpowiedzieć którejś ze stron, żeby złożyła pozew o rozwód.
~Jerry

Napisano: 15 lis 2012, 22:24

Zerknął. Prawdziwa z Niego Bratnia Dusza.
~ex

Napisano: 16 lis 2012, 9:36

Dzięki Panowie.

Tak dla wyjaśnienia.

Sprawa o rozwód jest już w sądzie. Mąż wyprowadził się z domu. Ma kontakt z dziećmi cały czas.

Dzieci zadbane, mają odpowiednie warunki do rozwoju pod opieką matki. A sytuacja między rodzicami oczywiście ze wpływa jak najgorzej na dzieci.

1 NK jest aktywna, mąż znęca się psychicznie nad żoną i to wiemy, pozostałe NK to odwet męża na rodzinie.

Wszystkie NK zakłada Policja, wiem że to paranoja, ale co zrobic?
~Ja*

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x