sprawca się wyprowadził - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 19 lis 2012, 22:16

co zrobić w takiej sytuacji:
Konkubentka - sprawca przemocy wyprowadziła się z domu, jej partner - ofiara przemocy został wraz ze swoimi dziećmi w domu (dzieci są wyłącznie jego a nie jej), nikt z rodziny nie ma pojęcia gdzie kobieta aktualnie przebywa - zameldowana jest na pobyt czasowy do 2020 r. w prokuraturze trwa dochodzenie w związku z przemocą, zawiadomienie złożyli jej \"teściowie\". Z relacji ofiary wynika, że kobieta już nie wróci do niego i dzieci to samo sprawczyni osobiście oznajmiła dzielnicowemu - podobno znalazła sobie innego partnera czy w takim przypadku można zakończyć procedurę NK?
~maja

Napisano: 20 lis 2012, 12:43

Witaj Maja!! mam własnie troche podobny problem. ZI z innej miejscowości poinformował nas ze na terenie naszej gminy przebywa obecni sprawca i my mamy prowadzic z nim dalsze działania. Ofiara została w tamtej gminie. na szkoleniu uzyskałam informacje, że NK prowadzi sie w rodzinie (czyli wspólnie zamieszkującej) . Nie wiem co mam robic ...
~kacha102

Napisano: 20 lis 2012, 13:39

Dzielnicowy - wizyta dzielnicowego, rozmowy profilaktyczne, zaproponowanie skorzystania z usług psychologa, zaproszenie na program korekcyjno edukacyjny
~e

Napisano: 20 lis 2012, 15:00

zakończenie NK
~Julia

Napisano: 20 lis 2012, 22:00

zakończenie oczywiście - co nie znaczy, że ie można prowadzić pracy socjalnej z rodziną, w tym zorganizowanie pomocy psychologicznej itp.
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 21 lis 2012, 12:20

w takich wypadkach Zespół lub Grupa robocza podejmuje decyzję czy kontynuowac pracę. Pamietajmy, że mamy możliowosc zakończenia procedury w tym przypadku.
~Robert Lemanski

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem