Noc z 21 na 22 stycznia 2015 r. dla pr.socj. nie przespana - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 4    [ Posty: 32 ]

Napisano: 03 gru 2014, 9:57

do Aga- a co wg Ciebie można zrobić? Związki zawodowe nie powstaną wszędzie. Duże MOPS-y zatrudniające po kilkuset pracowników socjalnych siedzą cicho. Nawet na tym naszym Forum tak pusto i cicho. Jeden troll Adam potrafi pisać więcej niż wszyscy aktywni tu pracownicy.
zisis1

Napisano: 03 gru 2014, 11:31

Uważam że powinniśmy wzorować się na nauczycielach i powołać związki zawodowe z prawdziwego zdarzenia, opłacać składki związkowe co miesiąc i może wtedy by się z nami wreszcie zaczęli liczyć, sam osobiście bym płacił takie składki.
Nauczyciele mogą a pracownicy socjalni nie?
pawel.w

Napisano: 03 gru 2014, 12:00

Powołanie ogólnopolskiej organizacji związkowej w naszych realiach to mrzonka,bo kto miałby ją powołać do życia?
Osoby aktywne mogą zakładać niezależne związki zawodowe w swoich zakładach pracy,lub jeśli za mało osób - organizacje międzyzakładowe.takie niezależne związki mogą przystąpić do istniejącej Polskiej Federacji Pracowników Socjalnych i Pomocy Społecznej.to jest realna droga do stworzenia szerokiej reprezentacji naszego środowiska zawodowego.kontaktujcie się z Federacją,która pomaga w założeniu związku zawodowego.kontakt na stronie głównej ops.pl
p..

Napisano: 03 gru 2014, 19:29

parę lat temu kierowniczka też mnie wytypowała do liczenia bezdomnych w nocy z 21-go na 22-go stycznia pomimo, że miałam w tych dniach urlop. Na szczęście ta kierowniczka już nie pracuje
ólo

Napisano: 03 gru 2014, 19:29

parę lat temu kierowniczka też mnie wytypowała do liczenia bezdomnych w nocy z 21-go na 22-go stycznia pomimo, że miałam w tych dniach urlop. Na szczęście ta kierowniczka już nie pracuje
ólo

Napisano: 12 gru 2014, 9:21

Również zostałam oddelegowana przez szefową do liczenia bezdomnych z 21 na 22 stycznia. Niestety nie mam możliwości sprzeciwu, więc będę musiał w nocy z patrolem Policji objechać miasto:(
izaaa

Napisano: 12 gru 2014, 9:41

możliwość sprzeciwu jest zawsze. tym bardziej, że w tej sytuacji pracodawca nie może narzucić ci pracy w godzinach nocnych. należy tylko wziąć pod uwagę możliwe w wyniku tego konsekwencje.godzisz się, albo nie na takie traktowanie. decyzja należy do ciebie...
p..

Napisano: 17 gru 2014, 10:57

Jak zawsze- pracowników socjalnych traktuje się jak służby pomocy społecznej, gdy tak naprawdę to nie mamy statusu służb, ich wyposażenia i wynagrodzenia. Jesteśmy sługami pomocy społecznej -za małe pieniądze zrobią wszystko.
Mając wpisane w zawód powołanie i misję musimy się tym najeść i nacieszyć. Możemy sobie i bezdomnym tylko życzyć ciepłej nocki.
zisis
Praktykant
Od: 12 paź 2009, 10:27
Zajmuję się:

Napisano: 19 gru 2014, 11:36

Jestem kierownikiem niedużego MGOPS. Osobiście w asyście Policjanta będę liczyła bezdomnych. Tak było również poprzednim razem. Czasami proszę pracowników o wykonanie pracy poza godzinami pracy, ale tylko proszę i staram się nie często. Bez przepisów i artykułów prawa my ludzie już nie potrafimy funkcjonować !!! Głupota goni głupotę i tak dookoła. Wszyscy widzą, że dzieje się źle, ale nikt nie umie właściwie zadziałać albo paniczny strach, że stracą pracę. Jestem taką sytuacją zmęczona. Pozdrawiam optymistów. Oni zawsze dają radę.
Ika 2

Napisano: 19 gru 2014, 14:37

To śmieszne.
Nie da się dokładnie policzyć bezdomnych.
Adam30

Strona 3 z 4    [ Posty: 32 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x