Nocki?
Re: Nocki?
a kto będzie miał nocki jak nie wychowawca?, może Ci z Kn??- ale oni mają tylko 26 godzin....noce musi mieć osoba z wyższym wykształceniem pedagogicznym
ale czy może dyrektor je odebrać by dać innym, wychowawcom jak to jest w kodeksie pracy?
U nas nocki mają tylko i wyłącznie wychowawcy z KP, by mieli mniej godzin do wypracowania w dzień i mniej kosztują. Jedyną osobą z KN, która ma u nas przywilej nocki jest dyrektorka. Z KN nocki mamy sporadycznie, w wyjątkowych sytuacjach.Od stycznia miałam chyba dwie: jedną w ferie,a drugą w czasie wakacji.
ja jestem wychowawca z KP i mam max 3nocki w miesiącu.do tego są u nas panie nocne i daleko im do wykszt.wyższego
nie ma uregulowań prawnych co do nocek. kierownik lub dyrektor tworząc grafik pracy ustala jak chce 

jakie Panie nocne?? i bez wykształcenia pedagogicznego????nigdy kontroli nie mieliście?????czy wy znacie ustawę?????????????
oczywiscie ze mielismy kontrole z urzedu wojewódzkiego i z inspekcji pracy.panie nocne(wszystkie)maja wykształcenie średnie a wychowawcy licencjat i wyżej.jako wychowwca mam max 3nocki w miesiacu a pani nocna np 16 lub jak jej wyjdzie w grafiku
Na nockach mogą byc osoby bez wykształcenia pedagogicznego ale nie mogą byc same. W parze z taką osoba musi byc druga , która posiada wykształcenie pedagogiczne. Innej opcji nie ma.
A druga sprawa to nie ma co się dziwic , że ludzie z KN nie maja nocek. Wiecie jaki jest koszt jednej godziny nocnej dla KN?
A druga sprawa to nie ma co się dziwic , że ludzie z KN nie maja nocek. Wiecie jaki jest koszt jednej godziny nocnej dla KN?
Oprócz Nocki? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
RODK Współpraca z Sędziami
jak rozwiązać problem?
założenie świetlicy środowiskowej
AUTYZM
czy od wychowawcy wymaga sie zaswiadczenia o niekaralnosci
Ilość pracowników
Urlop
wolne za spotkania stalego zespołu?
Zapraszam do wypełnienia ankiety :)
Zapraszam do wypełnienia ankiety :)
ciekawość:)
wyrównanie płac
karta dziennego pobytu
czy pedagodzy mają zniżkę godzin w tygodniu w którym jest święto
czas pracy wychowawców na kartę nauczyciela
w jakim współzawodnictwie uczestniczą dzieci z ddz?