nota za MONAR
nota za MONAR
Kochani otrzymałam notę wystawioną przez Miasto Poznań - zwrot wydatków za świadczenia finansowane przez Miasto Poznań, a udzielone osobom bezdomnym , których ostatnim miejscem zameldowania na pobyt stały była inna gmina niż Poznań. Podobno takie mają zalecenia pokontrolne NIK. Nadmieniam, iż klient przebywał w tamtejszym Monar w 2013r.- 4 dni.
I co byście zrobili?
Art. 48a ust. 10 mówi: Poniesione wydatki na świadczenia w postaci schronienia w ogrzewalni lub noclegowni udzielone na podstawie art. 101 ust. 3 nie podlegają zwrotowi przez gminę właściwą ze względu na miejsce zamieszkania albo miejsce ostatniego miejsca zameldowania na pobyt stały.
Zwrócić im, czy nie?
I co byście zrobili?
Art. 48a ust. 10 mówi: Poniesione wydatki na świadczenia w postaci schronienia w ogrzewalni lub noclegowni udzielone na podstawie art. 101 ust. 3 nie podlegają zwrotowi przez gminę właściwą ze względu na miejsce zamieszkania albo miejsce ostatniego miejsca zameldowania na pobyt stały.
Zwrócić im, czy nie?
Re: nota za MONAR
koszty ponosi gmina ostatniego miejsca zameldowania bezdomnego,jeżeli była to Twoja gmina to płacisz Ty
Ale jak mam to administracyjnie ogarnąć? Przecież muszę wydać decyzję. Ale jak, gdy nie mam wywiadu itp.?
Po trzech latach nota to niech się oni martwią ty płacąc musisz mieć dokumenty wywiad itd.
Izap - Ty nie wydajesz żadnej decyzji, do noty księgowej powinnny być dołączona przynajmniej decyzja . Jeżeli masz wątpliwości to możesz również poprosić o przesłanie wywiadu środowiskowego.
wredna wypowiedz się na ten temat Mądra z Ciebie kobieta jak to ogarnąć do nas też przysłali notę za 2013 rok szok! bez dokumentacji
Pomocy!!!!!!!!!! Poznań w dalszym ciągu przesyła mi jakieś dziwne dokumenty - teraz przysłali mi wezwanie do uzgodnienia sald - każą zapłacić. Ale ja nie mam żadnej dokumentacji. Płacić za to, że klient spał w MONAR dwie noce trzy lata temu?!!!!!!!!!!!!
-
- Referent
- Zajmuję się: Innymi
- Kontakt:
Sory
:(ale jestem głupia w tym temacie.
Jak coś znajdę to się odezwę.

-
- Referent
- Zajmuję się: Innymi
- Kontakt:
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q= ... hw&cad=rja
Tu masz to pokontrolne z Poznania , może coś rozjaśni.
Tu masz to pokontrolne z Poznania , może coś rozjaśni.
Oprócz nota za MONAR - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
pomocy
Zasiłek celowy na święta / kryterium dochodowe
Mam tego już dość
500 + WEJDZIE DO DOCHODU W POMOCY SPOŁ
niewypłacalny PUP
terminale
SKO - ile razy do ponownego rozpatrzenia
Prośba DPS
strona decyzji
kontrakt socjalny z bezdomnym
Gdzie jest admin?
użyteczno-społeczne
zasiłek stały+dożywotnia renta hipoteczna
Kurs samoobrony dla pracowników socjalnych?
dożywianie w szkołach
podstawa prawna z kpa