strona decyzji
strona decyzji
dotychczasową strona decyzji (pan, który ma ustaloną odpłatność za DPS)został całkowicie ubezwłasnowolniony, opiekunem prawnym został syn. Moje pytanie; jak powinnam poprawnie wydać kolejną decyzję, gdzie stroną będzie opiekun prawny; - wygasić poprzednią i wydać nową, - czy zmienić, a w postanowieniu tylko napisać, że zmienia się adresat/strona?
Re: strona decyzji
my piszemy np. tak pan....opiekun prawny pana.....wydać nową decyzję
Witam. Jestem mlodym pracownikiem, nie chce popelnic jakiegos bledu dlatego prosze o pomoc.
Mamy klienta, ktory otrzymywal zasilek staly. Osoba ta zostala calkowicie ubezwlasnowolniona i ma teraz opiekuna prawnego. Czy powinnam uchylic decyzje z zasilku stalego i wydac nowa na opiekuna prawnego czy w jakis sposob zmienic ta decyzje,jesli tak to jak.? Z gory dziekuje za podpowiedzi.
Mamy klienta, ktory otrzymywal zasilek staly. Osoba ta zostala calkowicie ubezwlasnowolniona i ma teraz opiekuna prawnego. Czy powinnam uchylic decyzje z zasilku stalego i wydac nowa na opiekuna prawnego czy w jakis sposob zmienic ta decyzje,jesli tak to jak.? Z gory dziekuje za podpowiedzi.

Ja też tak mam i decyzja jest dalej na osobę ubezwłasnowolnioną, a tylko podpisuje opiekun prawny.
Czyli po prostu wypłacam zasiłek na konto opiekuna i tyle? bez żadnych zmian?
Oprócz strona decyzji - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Zasiłek celowy na święta / kryterium dochodowe
Mam tego już dość
500 + WEJDZIE DO DOCHODU W POMOCY SPOŁ
niewypłacalny PUP
terminale
SKO - ile razy do ponownego rozpatrzenia
Prośba DPS
nota za MONAR
kontrakt socjalny z bezdomnym
Gdzie jest admin?
użyteczno-społeczne
zasiłek stały+dożywotnia renta hipoteczna
Kurs samoobrony dla pracowników socjalnych?
dożywianie w szkołach
podstawa prawna z kpa
zwolnienie i urlop macierzyński