nów dylemat- alimenty pomniejszone od dochodu
nów dylemat- alimenty pomniejszone od dochodu
gościu płaci alimenty na swoje dziecko z poprzedniego związku. Alimenty ma zasądzone od X 2012 roku wyrokiem sądu w wysokości 600 zł. Przyniósł wyrok i wyciąg z banku potwierdzający przelewy tych alimentów. Na wyciągu jest że alimenty płacił prawie cały rok 600,00 zł. Obecnie on i jego partnerka ubiegają się o SR na ich nowonarodzone dziecko. Czy odliczam od ich dochodu, alimenty które on płaci 1800,00 zł (X-XII 2012) czy tyle ile faktycznie płacił?
Re: nów dylemat- alimenty pomniejszone od dochodu
nie bo w/g zasadzonych wyrokiem alimenty a nie dobrowolne
kurcze nie wiem co zrobić, czyli powinnam odliczyć mu 1800,00 zł tych alimentów a nie więcej nawet jak płacił?
ok, dzięki za potwierdzenie:) a czy dobrze myślę przeliczając ich dochód, że:
dochody roczne sumuję jego i jej, od nich odejmuję 1800,00 alimentów, sumę dzielę przez 12 m-cy jeśli dochody z 2012 roku były przez 12-m-cy uzyskiwane (a były i są nadal) i przez ilość osób w rodzinie. Dobrze myślę?
dochody roczne sumuję jego i jej, od nich odejmuję 1800,00 alimentów, sumę dzielę przez 12 m-cy jeśli dochody z 2012 roku były przez 12-m-cy uzyskiwane (a były i są nadal) i przez ilość osób w rodzinie. Dobrze myślę?
Oprócz nów dylemat- alimenty pomniejszone od dochodu - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Jak myślicie od kiedy
Piszę pracę na temat stresu w pracy. Bardzo proszę o odpowiedz na pytania
do dobrej duszyczki
jak znalezc w sygnity osoby pob. św. p. do czerwca 2013 r.
CAS
sprawozdanie kwartalne
Dostała znaczny w sądzie.
Wyrok o alimenty a odwołanie od niego i ubieganie sie o ZR
SZO, Urząd Pracy
Co mam zrobić ?
nowy adres zamieszkania dłużnika
SZO, Urząd Pracy
decyzja odmowna urlop wychowawczy - przez 2 lata był pobierany
jaki dochód przeliczyć?
SZo, Urząd Pracy
gdzie szukać projektu ustawy na wyrównania swiadczenia od lipca