Nowa mowa nienawiści - HYdE PaRK

Strona 1 z 5    [ Posty: 42 ]

Napisano: 07 gru 2015, 13:37

"Wystarczy dwoje, troje dzieci muzułmańskich w klasie, aby reszta musiała zmienić swoje obyczaje. Na przykład rodzicom zabrania się podawać dzieciom kanapki z szynką, ponieważ razi to ich muzułmańskich kolegów. Inny przykład - jeden z piłkarzy holenderskiego klubu, Marokańczyk, podczas wywiadu na żywo w telewizji, odmówił podania ręki holenderskiej sprawozdawczyni. "Oznajmił", że jest muzułmaninem. Klub, w którym gra oświadczył, że przecież wszyscy wiedzą, że Marokańczycy nie podają ręki, więc dziennikarka powinna się do tego dostosować. Prezes klubu nie powiedział, że uprzedzono kupionego do klubu piłkarza, że w Holandii podaje się rękę i że musi się do tego zwyczaju dostosować, tylko odwrotnie - to my musimy przyjąć jego obyczaj. Także treningi piłkarzy są tak ustawione, aby mogli się kilka razy w ciągu dnia modlić.

Teraz, przed świętami, zaczynają się debaty, na przykład we Włoszech. Eksperci zastanawiają się, czy można używać nazwy "Boże Narodzenie" dla naszych świąt i czy nie zamienić jej w "święto zimy", obchodzone w styczniu, aby nie urazić tysięcy muzułmańskich migrantów. Powraca także "problem" choinek w miejscach publicznych, które się "źle kojarzą" muzułmanom. Brzmi to wręcz surrealistycznie, ale to, niestety, twarda rzeczywistość. To jest zawłaszczanie naszej przestrzeni. Drugim pasmem podążają zabójcy, zamachowcy, aby nas przestraszyć i sparaliżować, pokazać, że nie mamy szansy i przyszłości".
źródło:
https://wiadomosci.wp.pl/kat,141202,titl ... &_ticrsn=3
PS. ja tylko cytuję, proszę nie wsadzać mnie do więzienia Panie angnoc ani grozić banem/wyrzuceniem z forum
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 07 gru 2015, 17:08

elmer rób kanapki z szynką swoim dzieciom, stawiaj choinkę a święta polskie nazywaj Bożym Narodzeniem i Wielkanocą. Jesteś sędzią ale nie musisz modlić się na murawie, mecz ma trwać 90 min/45 z przerwą i tyle. normalnie podawaj rękę na przywitanie. Tylko przy spotkaniach dyplomatycznych zachowuje się obyczaje, kanony j/w ale to i tak tylko wtedy gdy wizytuje się w obcym państwie.Trzymaj się zuchu.
teatr

Napisano: 07 gru 2015, 17:12

To komornik a nie sędzia. Potrafi tylko grabić i korzystać z czyjejś krzywdy.

Jedną z cech demokracji jest to by dobrze czuły się w niej mniejszości. Instytucje publiczne winny być świeckie.
Ares30

Napisano: 07 gru 2015, 17:17

komornik i tak jest sędzią, tak w przenośni jak i w praktyce.
teatr

Napisano: 07 gru 2015, 19:54

Teatr,Ares czytając wasze wpisy zastanawiam się, czy wy naprawdę ni nie rozumiecie czy tylko udajecie.
As sad

Napisano: 07 gru 2015, 20:20

ja udaję, że nie rozumiem, bowiem "idioci i geniusze zwolnieni są od obowiązku rozumienia dowcipów" :)
teatr

Napisano: 07 gru 2015, 21:03

nawet przyjąć "twój" punkt widzenia trzeba założyć, że geniusze oprócz tego coś sobą prezentują

Bertrand Russell: "Każdy przejaw inteligencji to przejaw humoru"

"Ludzi inteligentnych jest w społeczeństwie jakieś 5 czy 6 procent. Moją kampanię robię więc dla idiotów".
Autor: Georges Freche, przewodniczący regionu Langwedocja-Roussillon (Francja)
As sad

Napisano: 07 gru 2015, 21:55

ale ja nie uważam siebie za geniusza..nic podobnego.
"Żona Ein­steina za­pyta­na, czy ro­zumie teorię względności, odpowiedziała:
– Nie. Ale znam mo­jego męża i wiem, że można mu ufać." :)
ps.ale czy to oznacza, że była idiotką. :) nie sądzę.
teatr

Napisano: 07 gru 2015, 22:14

odpowiedź żony Einsteina świadczy o tym, że miała poczucie humoru :lol: czyli rozumiały dowcipy. A teraz skonfrontuj to ze "swoimi" wypowiedziami.
As sad

Napisano: 07 gru 2015, 22:33

uwierz mi, innego zamiaru nie mam jak śmiać się, kiedy rozmawiamy. :)
ps. no tak żona Einsteina miała poczucie humoru, zapytam,a która Mileva czy Elsa :)
teatr

Strona 1 z 5    [ Posty: 42 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x