wierzysz w to?!
na pewno będą dawać tym "bidom" wachlarz świadczeń a nasze wynagrodzenia nie zmienią się.... bądźmy realistami!
my musimy zapitalać za nędzne grosze i musimy umieć z tego utrzymać dom, dzieci, na leki nikt nam nie daje.... a taki człek przyjdzie do ośrodka i dostanie wszystko. kurde, to nie sprawiedliwe! za nasze podatki są płacone wszystkie ich świadczenia!!
a teraz te 500 zł.... wcześniej jeszcze zasiłek rodzicielski... tylko dlaczego dla całkowitych nierobów?! a bezrobotne matki gdzie małżonek pracuje nie dostaną, czym się taka kobieta jedna od drugiej różni?A jedynie tym że potrafi gospodarować groszem, bo te pieniądze trafią w większości to tych co z dzieci żyją, lekko i przyjemnie!!!
dlaczego w innych krajach zasiłki rodzinne przysługują na dzieci uczciwych rodziców, którzy pracują, odprowadzają podatki... a w naszym kraju celebruje się nieróbstwo i kombinatorstwo?
zasiłek rodzinny powinien być DLA wszystkich dzieci, bez względu na dochód. A dodatki powinny być dla tych chcą się postarać, dla tych co uczciwie pracują; polityka prorodzinna powinna przyczyniać się do rozwijania kraju, ekonomii, a nie dają kurde zasiłki i podnoszą podatki bo nie mają na te zasiłki... czy to nie jest chore?!?!?!
nasze pensje są.... no sami powiedzcie?! nie otwiera się Wam czasem nóż w kieszeni jak widzicie że zasiłki pewnych ludzi którzy potrafią kombinować...
bo są ludzie którzy faktycznie potrzebują, którzy są ubodzy ale uczciwi. ale gro osób to nieroby i cwaniary
ty się męczysz cały miesiąc za marne 1500 zł, a taki jeden powie Ci: "pani ja nie pójdę do roboty za 1300zł i jeszcze mam być zależny od szefa? w życiu. na czarno lepiej mi wychodzi..." - no i co to za polityka?!
no i jesteśmy dla tych ludzi i k*wami, i su*ami... a my nie możemy ich obrazić?!
Zrozumcie że pomoc społeczna ciąży władzy. Władza próbuje robić dobrze klientom pomocy społecznej a nie pracownikom którzy przecież mają robotę, pensję, dodatki. Nic się u was nie zmieni.
dlatego na dłuższą metę nie zamierzam tu zostać... bo po 3 latach pracy jestem doszczętnie wypalona! :/ a co mają powiedzieć te osoby co mają dłuższy staż pracy.... - współczuję!
ciekawe co by ludzie zrobili gdyby nagle zabrakło "łopieki" - przecież by te bidy bunt wywołali.... bo do roboty nie byli nigdy i nie będą