nowe angaże dla karcianych- piszcie jakie u was
Re: nowe angaże dla karcianych- piszcie jakie u was
regulamin aktualny związków brak. art 237 ustawy o wspieraniu rodziny i syst pieczy oraz ustawaw o pracownikach samorządowych dz.u.nr223,poz1458 i jakies ogólne pieprzenie o równym traktowania pracowników wykonujących tę samą pracę. i decyzja rady Powiatu. Jak to koleżanka stwierdziła - z ust jej już nigdy nie wyjdzie mazurek dąbrowskiego. Co do godzin to 40 pracy z dzieckiem -tak u nas mają wszyscy - na szczęście ta bzdura się zmieni bo dyr tylko do końca lutego jest potem nowy - znany. płace \"stare \" mamy jeszcze do końca kwietnia- nowe od maja. Koordynator na 900 zł brutto więcej
Dlatego ZZ czasem się przydają.
https://www.solidarnosc.gda.pl/s22-prawo ... wy-z-dnia/
https://www.solidarnosc.gda.pl/s22-prawo ... wy-z-dnia/
A co mam zrobić, gdy w sytuacji, kiedy jako jedyna poparlam koleżankę, która dyrektor zwolnił i dostałam ze wszystkich nauczycieli dyplomowanych najniższą pensje zadadnicza? Jak mam ubiegać się o zrównanie pensji z pozostałymi pracownikami karcianymi, którzy na nowych warunkach maja wyzsza pensje niż ha, choć stopień awansu zawodowego wszyscy mieliśmy jednakowy?
u nas cisza ...mają nam TYLKO zrównać pensję z kodeksowymi
a skąd wiesz ile mają inni? i skąd takie przypuszczenia że akurat za poparcie koleżanki masz mniej?
Skoro Paulina pisze, to chyba wie ile mają inni.
Jeżeli jest to tylko widzimisię dyrektora to pachnie to dyskryminacją
Paulina, jeśli czujesz się pokrzywdzona zwróć się do związków zawodowych, niech zbadają sprawę.Jeśli jest to zemsta dyrektora, to niezła z niego szuja.
Jeżeli jest to tylko widzimisię dyrektora to pachnie to dyskryminacją
Paulina, jeśli czujesz się pokrzywdzona zwróć się do związków zawodowych, niech zbadają sprawę.Jeśli jest to zemsta dyrektora, to niezła z niego szuja.
Wiem ile maja inni, bo wszyscy wymieniliśmy się informacjami. Moje przypuszczenia opieram na wielu faktach, m.in dygresji dyrektora na zebraniu. poza tym wniosek nasuwa się sam. Czym można wytłumaczy te sytuacje jeśli kwalifikacje nas wszystkich są takie same. Czy powinnam wystąpić do dyrekcji z prośbą o wyjaśnienie?
ja chyba bym wystąpiła z pismem, skoro kwalifikacje te same, nie ma różnic w wykonywanej pracy... żadnych dodatkowych zadań.....
Dyskryminacja to jest na bank, bo udaje, ze mnie nie zna. Muszę wybrać się do Inspekcji Pracy i zapytać jak to ugryźć
Oprócz nowe angaże dla karcianych- piszcie jakie u was - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
GRAFIK
dyskryminacja
dom dziecka, zamledowanie, bezdomność???
ŻYCZENIA
życzenia
;premie
pytanie do Marcina
pytanie do Marcina
Dawid przykuł się do drzwi Rzecznika Praw Dziecka Domagał się przeprowadzenia kontroli w domach dziecka, w których przebywał
wolontariat
status placówki
Kiedy dostaniecie wypłatę po zmianie z KN na KP?
Problem - już nie 30?
Urlop zdrowotny po 2.01.2014
proszę o informację!
teczki tych co przebywają w MOW