status placówki

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
ODPOWIEDZ
~Bo

status placówki

Post autor: ~Bo »

Witam, czy ktoś z forumowiczów wie, kiedy pogotowia opiekuńcze straciły status placówki oświatowej specjalnej, potrzebuję datę i podstawę prawną. A to wszystko w związku z emeryturą za prace w szczególnych warunkach.
~Marcin

Re: status placówki

Post autor: ~Marcin »

Szukaj w uchwałach rady powiatu lub organu założycielskiego. Tam masz dokładną datę.
~Bo

To przepisy centralne, chyba ustawa o systemie oświaty, ale zmian tyle, że nie mogę się połapać.
~Marianna

Post autor: ~Marianna »

1999?
~Marianna

w latach 1999 - 2000 w związku z reformą administracyjną kraju zadania związane z opieką nad dzieckiem osieroconym zostały przeniesione z resortu edukacji do systemu pomocy społecznej
~Bo

Włąsnie tak ale konkret, ustawa z dnia...Znalazłam, że z 21 stycznia 2000 zmieniająca kilka ustaw, wtedy znikamy z ustawy o systemie oświaty.Potrzebuję potwierdzenia.
~Bo

Własnie tak ale konkret, ustawa z dnia...Znalazłam, że z 21 stycznia 2000 zmieniająca kilka ustaw, wtedy znikamy z ustawy o systemie oświaty.Potrzebuję potwierdzenia.
~Marianna

8.07.1999r. o nowelizacji ustawy o pomocy społecznej i z tego co pamiętam od stycznia 2000 byliśmy już pod resortem MPiPS
~Bo

Nie znajduje zmiany w ustawie o pomocy społecznej z lipca 1999
~Marianna

nie mam teraz czasu, bo wychodzę z domu, ale może spróbuj znaleźć tutaj

https://isap.sejm.gov.pl/KeyWordServlet? ... ychowawcza

może tu coś będzie? bo można sprawdzić które akty zmieniono

https://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet? ... 9990670758
ODPOWIEDZ