Nowe oświadczenia z nowymi podstawami prawnymi - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 10 mar 2015, 14:50

słuchajcie znalazłem dzisiaj na stronie startowej pewnej firmy nowe oświadczenia dla ośrodków pomocy społecznej podam wam link do strony www.pap-com.info.pl są naprawdę z nowymi podstawami prawnymi naprawdę świetne sami zerknijcie
Robin

Napisano: 10 mar 2015, 15:07

to nie mogłeś napisać jaśniej , znalazłam ale się naszukałam a wystarczyło dodać że są one na stronie pod globusem
Majka 28

Napisano: 10 mar 2015, 15:42

Sorry male myślałem że ta wskazówka wystarczy w zupełności. :roll:
Robin

Napisano: 10 mar 2015, 16:23

pobieranie od klientów OPS zgodny na przetwarzanie danych osobowych jest niepotrzebne a wręcz bezprawne - stanowisko GIODO https://www.giodo.gov.pl/346/id_art/1305/j/pl/
ala30

Napisano: 10 mar 2015, 16:40

ala30 pisze:pobieranie od klientów OPS zgodny na przetwarzanie danych osobowych jest niepotrzebne a wręcz bezprawne - stanowisko GIODO https://www.giodo.gov.pl/346/id_art/1305/j/pl/
Koleżanka ma 100% racji, zgoda jest potrzebna gdy nie ma przetwarzanie danych uzasadnienia na podstawie przepisów prawa, czyli np obecny program FEAD

Do tego robin ładuje reklamę, ponieważ jest z tej drukarni... :) wiec czy sa dobre :) kwestia wyboru :)
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 10 mar 2015, 17:31

My korzystamy z bardzo podobnych oświadczeń ale tylko w celach dot. stanu zdrowia ,pozyskiwania w sądach prokuraturze itd: mamy takie wytyczne nie wiem komu to służy ale co jakiś czas je drukujemy i dołączamy do akt a osoba której dane dotyczą ma zawsze prawo wglądu do tych danych , reasumując petenci nie są na bieżąco z przepisami i nie wiedzą że mogą nie składać podpisu pod oświadczeniem
Jadzka

Napisano: 11 mar 2015, 9:28

Ala najwiecej maja do powiedzenia ci co nie maja nam nic do zaoferowania ot to jest polski Tok myslenia a kolega zrobil slusznie podajac link do ciekawych drukow w koncu po to to forum chyba jest aby sie nawzajem wspomagac ?
helo

Napisano: 11 mar 2015, 12:46

Czy macie za mało papierów albo z dożo pieniędzy w Ośrodku, żeby wydawać na kolejny i niepotrzebny druk!? Nasze środowisko ciągle narzeka na biurokracje a samo ją skrzętnie pielęgnuje, opamiętajcie się.
ala30

Napisano: 11 mar 2015, 14:00

Sluchajcie u nas szefostwo mowi tak zaden komputer nie zastapi papieru dane z nosnikow po kilku latach nie mozna odczytac a poza tym tu nietylko chodzi o dane osobowe caly zestaw jest ciekawy wystarczy sie dobrze wczytac.
luska

Napisano: 12 mar 2015, 10:04

fakt jest taki że zmienił się tekst jednolity dotyczący ustawy o pomocy społecznej i ochronie danych teraz pomoc społ. wygląda tak Dz U nr 163 z 30.01.2015 z pózn. zm) a ochrona danych z 30.09 2014r i z tego co wyczytałem to wszystkie oświadczenia ,kontrakty muszą mieć tą nową podstawę prawną.
znawca

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x