nowe przeliczanie

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
asia111

nowe przeliczanie

Post autor: asia111 »

mam problem. skoro mamy bazować na dochodach z sierpnia i przeliczać go w listopadzie po nowemu (ze 106 na 118) to jak mogę polegać na decyzji z MGOPS, która przyznaje rodzinne tylko do 31.10.2015? wychodzi na to, że w listopadzie już nie będzie tego miała dana osoba. Może mi ktoś pomóc?
Inga_UG

Re: nowe przeliczanie

Post autor: Inga_UG »

ja od razu mówię, żeby przynosili nowe decyzje, bo zmienia się sytuacja
asia111

Post autor: asia111 »

cytuję: "Jednocześnie w opinii MEN brak jest podstaw do weryfikacji dochodu po 1 października 2015 r. dla wniosków złożonych do 15 września 2015." Wychodzi na to, że mnie nie powinno to interesować, chyba, że wnioskodawca mnie o tym poinformuje, bo to jest jego obowiązek... dobrze to rozumiem?
kimi

Post autor: kimi »

tylko że na szkoleniu Pan mówił co innego,że mamy z urzędu obowiązek zweryfikować kwoty zasiłków rodzinnych. To co innego niż pozostałe dochody, bo to odgórnie ustalana kwota, zr nie będzie już 106 i mówili że nie można tyle liczyć od listopada. Tak jak z urzędu ha liczymy od października po 288 zł a nie 250...
ODPOWIEDZ