Nowe specjalności zawodowe pracowników socjalnych a podwyżki - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 11 sie 2014, 21:02

Powiem szczerze, że czytałem o tej procedurze z Warszawy z lekką nutą zazdrości. Bo w większości OPS to tylko widzi mi się kierownika. Teoretycznie podobno po 5 latach pracy można zastać starszym pracownikiem socjalnym? Bo nigdzie to nie jest określone. W jednych ośrodkach można zostać specjalistą bez kursu z zakresu specjalizacji w zawodzie? Wszędzie jest inaczej :O
Rodrick_86
Stażysta
Od: 05 cze 2014, 17:00
Zajmuję się:

Napisano: 12 sie 2014, 8:19

Po magisterium otrzymałam podwyżkę 10 złotych netto, jeśli chodzi o podwyżkę to naprawdę warto było zadać sobie tyle trudu.(lubelskie)
Welka

Napisano: 12 sie 2014, 8:57

Właściwie jak to jest. Czy trzeba przechodzić przez wszystrkie stopnie awansu zawodowego tj prac socjalny, starszy prac. socjalny, specjalista itd? Proszę może mi to ktoś wyjasni
zzzz

Napisano: 12 sie 2014, 13:47

Mam wyzsze i specjalizację. 10 lat pracy i jestem starszym pracownikiem.
Można? można!
adon

Napisano: 13 sie 2014, 17:45

Mnie chodzi o to czy trzeba przechodzić przez wszystkie stopnie awansu tj prac socjalny, starszy prac, specjalista itd.

U nas kierownik osobom młodym po studiach mgr nadał tytuły starszego specjalisty pracy socjalnej nie zważając na lata pracy ani na przechodzenie po szczeblach awansu zawodowego. Czy tak można?
zzzzz

Napisano: 14 sie 2014, 7:09

Możesz być specjalistą pracy socjalnej i wcale nie musisz dostać podwyżki. Ale czy naprawdę chcesz nim być ? Czy potrafisz rozwiązać wszystkie problemy, tak jak na specjalistę przystało?
Ryska

Napisano: 18 sie 2014, 13:18

Ryska pisze:Możesz być specjalistą pracy socjalnej i wcale nie musisz dostać podwyżki. Ale czy naprawdę chcesz nim być ? Czy potrafisz rozwiązać wszystkie problemy, tak jak na specjalistę przystało?
ale brednie "wszystkie problemy" rozumiem że specjalista dla ciebie = pan bóg
koorall

Napisano: 18 sie 2014, 19:15

" Ryska " to świetne co piszesz.
Od specjalisty masz wyjść zdrowy, z rozwiązanymi problemami ( finansowymi też), mądrzejszy, masz wygrać każdą sprawę.
Super !
i specjalistycznie.
Gość

Napisano: 19 sie 2014, 12:42

jak piszecie o pracownikach i stopniach to mi się śmiać chce ja mam wykształcenie wyższe i pracuje 8 lat zarabiając 1680 na ręke i wydaje mi się ze jestem zaangażowana w prace dość poważnie a jesli chodzi o starszych pracowników socjalnych to powiem krótko szkoda gadać i żal patrzyć nie kieruje tego oczywiście do wszystkich piszę to z tzwn. autopsji
załamany

Napisano: 22 sie 2014, 1:01

A wejdą w życie te planowane zmiany?

Dwa warianty nowelizacji ustawy o pomocy społecznej
viewtopic.php?f=2&t=207158971

Jaki projekt do Sejmu trafi? Kto wie?
ZMIANY?

Strona 3 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x