Nowe stawki de - dec zmieniająca - Dodatek energetyczny

Strona 3 z 5    [ Posty: 41 ]

Napisano: 13 maja 2016, 11:05

…………………………………………………… ……, …………………………..
/ imię i nazwisko/

……………………………………………………
/adres/

Pouczony o treści art. 155 kpa1 i poinformowany, że kwota dodatku energetycznego ustalona przez Ministra Gospodarki2 obejmuje okres od dnia
1 maja 2015 r. do 30 kwietnia 2016 r. i po tym czasie może ulec zmianie, oświadczam, że wyrażam zgodę na zmianę decyzji Burmistrza Miasta ……. nr LD.824.4.4.2016.AS2 z dnia 14 stycznia 2015 r. w sprawie przyznania dodatku energetycznego, w części dotyczącej kwoty dodatku energetycznego w okresie od dnia 1 maja 2016 r.
………………………………………….
/podpis/
1 Art. 155. Decyzja ostateczna, na mocy, której strona nabyła prawo, może być w każdym czasie za zgodą strony uchylona lub zmieniona przez organ administracji publicznej, który ją wydał, jeżeli przepisy szczególne nie sprzeciwiają się uchyleniu lub zmianie takiej decyzji i przemawia za tym interes społeczny lub słuszny interes strony; przepis art. 154 § 2 stosuje się odpowiednio.
2 obwieszczenie Ministra Gospodarki z dnia 17 kwietnia 2015 r. w sprawie wysokości dodatku energetycznego obowiązującej od dnia 1 maja 2015 r. do dnia 30 kwietnia 2016 r. (M.P. z 2015 r. poz. 377)
Sabinka

Napisano: 13 maja 2016, 11:13

Benita, a wzór decyzji zamieściłam 06 maja
Sabinka

Napisano: 18 maja 2016, 9:46

witam

u mnie królowa :) kazała w dec. przyznającej w uzasadnieniu dopisywać:

W związku z tym, że wysokość dodatku energetycznego ustalona została obwieszczeniem Ministra Gospodarki i obowiązuje w okresie maj 2015 – kwiecień 2016r. decyzja została wydana na obowiązujący okres, mimo otrzymywania dodatku mieszkaniowego przez Panią do dnia 31 maja 2016r. Po obwieszczeniu nowych stawek dodatku energetycznego przez Ministra decyzja odrębna zostanie wydana z Urzędu.

Myślicie że OK ?
jan

Napisano: 21 lip 2016, 8:45

jan myślę, ze jak najbardziej okej bo myśmy osobom którzy nie złożyli ponownie wniosku to robiliśmy dec. zmieniające ale nie mieliśmy zgody stron no i zmienialiśmy w maju jak już tamte dec. wygasły i pan na kontroli to zausterkował. Mówił właśnie że można wydać następna decyzją bez składania przez stronę następnego wniosku i tak robić będziemy i nie będziemy się bawić w dec. zmieniające
Gość

Napisano: 05 gru 2016, 13:21

czy zawieracie w decyzji takie pouczenie jak Jan i wydajecie decyzję z urzędu po ogłoszeniu nowych stawek? proszę o odpowiedz ponieważ w takim wypadku od grudnia powinnam taką informację zawierać .
nikas3

Napisano: 02 sty 2017, 15:39

Czy i ja mogę dostać decyzję zmieniającą? [email protected] Dziękuję!
Ala08

Napisano: 02 sty 2017, 16:35

Czy macie wzór takiej decyzji?
Ala08

Napisano: 04 sty 2017, 11:43

Jestem po kontroli z DE i decyzję przyznaję np. od stycznia do kwietnia mimo, że DM przyznany jest do czerwca. Do tej pory wnioskodawcy u mnie składali ponownie wniosek w maju by mieć kontynuację DE do czerwca czyli do czasu przyznania DM. Według protokołu pokontrolnego wnioskodawcy przyznawać powinno się DE nową decyzją na okres od maja do czerwca na podstawie starego wniosku o ustalenie prawa do DE.
Gudi

Napisano: 11 sty 2017, 22:58

Też chcę tak zrobić teraz, ponieważ moja poprzedniczka tak robiła, ze w kwietniu składali wniosek żeby od maja do czerwca mieli . Tylko zawsze do nich dzwoniła żeby złożyli nowy wniosek. Mówisz że na podstawie starego wniosku można wydać kolejną decyzję przyznającą DE? tzn w kwietniu wydaję decyzję przyznającą do czerwca tak? Ale tak bez wniosku, na jakiej podstawie, jakiś art?
FA2016

Napisano: 08 mar 2017, 10:53

podbijam temat , na jakiej podstawie tak bez wniosku, skoro poprzednia miała termin do 30.04?
tupcio chrupcio

Strona 3 z 5    [ Posty: 41 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x