Nie ma żadnej takiej wykładni czy interpretacji ministerstwa, zadzowń sobie do ministerstwa albo napisz.
Ale jak ktos nie ma wiedzy merytorycznej zeby wysmiac takie bz.dury takiego uw, to nie mój problem
Zostaje jeszcze kwestia kierownictwa, które to podpisuje wszystko i jest po prostu chwiejne w swoim stanowisku...szkoda, ze nie mogę sobie sama wszystkiego napisać, podpisać i wysłać...
napisz do ministerstwa maila, poproś o szybką odpowiedź. Będziesz miała kontr interpretacje. Wystąp do SKO o unieważnienie decyzji i dodatkowo będziesz miała podkładkę, że w UW są gupki. Pokaż kierowniczce wyrok wskazany powyżej.
troche to za daleko zabrnęło..... trzeba było dac odpowiedż na zalecenia po kontoli. Wyjaśnić swoje stanowisko na piśmie. Skoro kierownik przyjął zalecenia pokontrolnę to znaczy ,że zgodził się ze stanowiskiem kontrolujących i uznał ich argumenty.
Kontrolujący zrobili z siebie durni, kierownik przyklepał, co kontrola wskazała... Zbyt dużo ludzi wyżej zrobiło z siebie id.i.o.tów, żeby coś wskórać. Do ministerstwa wyślij całą dokumentację bo to bezprawie. Nienależnie wypłacone.... Szok. Cóż, niestety tak bywa w życiu. Też widzę wokół pracowników, którzy uszy położą i zrobią wszystko \"co kontrola kazała\". Krew mnie zalewała, jak kiedyś przyszła baba i kazała mi rozdzielać numerację do zasiłków rodzinnych i dodatków do nich i traktować jako oddzielne sprawy, bo baba w archiwum kazała, albo sytuacja, gdy kontrola kazała zbierać oryginały nakazów podatkowych i aktów urodzenia.
dodajmy jeszcze ,ze aby pracownik oddawał kase z własnej wypłaty to musi mieć stwierdzone rażące naruszenie prawa i obowiązków (wyrok sądu)
Skoro SKO nie stwierdziło błedow w decyzjach- to gdzie tu jest naruszenie prawa i obowiazków????????????????????????????????