nowo narodzone dziecko weryfikowane w ccb sygnity pomocy - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 21 lip 2017, 11:00

witam weryfikuje nowo narodzone dziecko w cbb i przychodzi mi odp nie odnaleziono podanej tozsamosci. Co moze byc tego przyczyna?:) Dodam ze dziecko urodzone 5 lipca , sprawa pilna bo musze wydac decyzje . Pozdrawiam :)
referent12
Stażysta
Od: 31 maja 2016, 10:04
Zajmuję się:

Napisano: 21 lip 2017, 11:25

W jaki sposób dokonywana jest weryfikacja?
Czy tak jak trzeba, tj. przez przycisk "Sprawdź, czy w innych Jednostkach wystąpiły osoby z wniosków" ?
Tak należy sprawdzać i tam jest jasna informacja, albo że osoby nie wystąpiły w innych Jednostkach, albo że wystąpiły i gdzie - podana nazwa jednostki.
I można potem wydać decyzję.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 21 lip 2017, 11:31

dokladnie w taki sposób dokonywana jest weryfikacja. I sprawdzałam potem ponownie wszystkie dane czy sie zgadzaja i wszystko sie zgadza wiec nie mam pojecia czemu mam taka odp nie odnaleziono podanej tozsamosci.
referent12
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 21 lip 2017, 11:34

Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 21 lip 2017, 11:35

Ale gdzie pojawił się taki komunikat? Bo powinno się pojawić w oknie postępu tylko że albo osoba nie wystąpiła, albo wystąpiła i gdzie. W obu przypadkach można wydać decyzję, choć w tym drugim należy skontaktować się ze wskazaną jednostką w celu potwierdzenia. Jedynie kiedy w oknie postępu wychodzi że nie udało się sprawdzić, to nie można wydać decyzji. Który z tych trzech komunikatów był w tym przypadku?
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 21 lip 2017, 11:43

zrobilam tak ,,Sprawdź, czy w innych Jednostkach wystąpiły osoby z wniosków" i wszystko bylo ok nikt nie pojawil sie w innych jednostakach, dopiero jak naciskam podglad u tej osoby( nowo narodzonego dziecka) u gory sa dane tej osoby ,a na dole pojawia sie nie odnaleziono podanej tozsamosci. Jest to osoba nowa w systemie:)
referent12
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 21 lip 2017, 11:49

referent12 pisze:zrobilam tak ,,Sprawdź, czy w innych Jednostkach wystąpiły osoby z wniosków" i wszystko bylo ok nikt nie pojawil sie w innych jednostakach
i to wystarczy - jeśli nie ma tam nic czerwonego, ani żółtego, tylko same niebieskie komunikaty, to nie ma przeciwskazań aby nie można było wydać decyzji. Nie ma potrzeby oglądania odpowiedzi CBB, gdyż to są technikalia.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 21 lip 2017, 11:50

dziekuje wszystkim za pomoc:)
referent12
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 21 lip 2017, 11:51

SYGNITY pisze:
referent12 pisze:zrobilam tak ,,Sprawdź, czy w innych Jednostkach wystąpiły osoby z wniosków" i wszystko bylo ok nikt nie pojawil sie w innych jednostakach
i to wystarczy - jeśli nie ma tam nic czerwonego, ani żółtego, tylko same niebieskie komunikaty, to nie ma przeciwskazań aby nie można było wydać decyzji. Nie ma potrzeby oglądania odpowiedzi CBB, gdyż to są technikalia.
pozdrawiam
a jak to się ma później do zbioru centralnego? Bo ja mam taką jedną osobę i różne rzeczy robiłam, a dalej jest, że nie odnaleziono podanej tożsamości. A wszystko inne było w porządku.
Edysia185
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 18 kwie 2017, 7:33
Zajmuję się: SR

Napisano: 21 lip 2017, 11:52

Obecnie CBB jest w trakcie bardzo poważnych zmian, wykonywanych przez jego Wykonawcę (por. komunikat MRPiPS). Po ich całkowitym przeprowadzeniu, miejmy nadzieję, że będzie wszystko działać dobrze już w sierpniu.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x