Kobieta pobierała świadczenia wychowawcze na drugie dziecko. Teraz złożyła wniosek na pierwsze dziecko. Zaznaczyć w związku z tym należy wniosek o zmianę sytuacji życiowej. Jaki typ wniosku zaznaczyć, skoro na to wnioskowane pierwsze dziecko będzie odmowa jednak.
wniosek formalny powinien być, ponieważ jak będzie zmiana sytuacji to wtedy w sprawozdaniu nie wykaże tego wniosku. Rejestrujesz go jako zmiana, ale typ wniosku "wniosek formalny"
Witam, coś mi się pochrzaniło w programie albo w głowie proszę o pomoc. Kobieta pobierała na pierwsze dziecko. Urodziła drugie zlozyla wniosek.Robię wniosek o zmiane i wybieram typ formalny.i co dalej? zostawiam zaznaczone pierwsze dziecko, robię wnioskowana pomoc na dziecko ktore sie urodzilo a pierwsze dziecko zmieniam na czlonka rodziny tak? i kiedys tak robiac mialam na starej decyzji info że zastapiono w wyniku decyzji zmieniajacej swiadczenie i na nowej decyzji automatycznie mialam pierwsze i drugie dziecko do wyplaty. Dzis robiac tak decyzje mam na starej ze decyzja wygasla i na planie wyplat mam tylko to nowonarodzone. Moze ktos cos pomoc co robie zle?