A na ile miesięcy przyznałaś stypendium??? od stycznia do czerwca?? Bo ja dawałam od kwietnia do czerwca.systematyczna pisze: ↑04 maja 2021, 14:16Właśnie dostałam, mam nadzieję, że nie trzeba robić tych korekt jeśli nie mamy takiej potrzeby. ja też zapotrzebowałam dużo mniej niż dostaliśmy z przydziału więc nie wiem co z tym fantem zrobić.
ok w Waszym przypadku to lipa, że musicie dokładać, no ale wydaliście decyzje więc trzeba-wiadomo. Ale ja po co mam brać 300tys. i trzymać to sobie i oddać w styczniu jak wiem, że w żaden sposób nie jestem w stanie tego wydać. A zapotrzebowanie kolejne będzie we wrześniu. A ta kasa jest na styczen czerwiec.mkaz pisze: ↑04 maja 2021, 14:32Widzisz u nas odwrotna sytuacja: decyzje wydane na cały rok, wypłata w dwóch turach. Zawsze Kuratorium wysyłało tyle ile wykazywaliśmy zapotrzebowania. W tym roku nie... Musimy z własnego budżetu znaleźć środki by pokryć to co jest zapisane w decyzji (nasz wkład wyniesie około 37% zamiast 20%).
Uważam, że niewykorzystane środki po prostu zwrócisz w styczniu, lepiej tak, niż gdyby wam brakowało. Wierz mi.