Nowy podział środków przez MEiN - pismo z kuratorium
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Nowy podział środków przez MEiN - pismo z kuratorium
Mi brakowało po tym co napisali w kwietniu, teraz z kolei zaproponowali aż nadto, ja wnioskuje tylko tyle ile potrzebuję zgodnie z decyzjami wydanymi w grudniu
-
- Referent
- Zajmuję się: stypendia, pomoc społeczna
- Kontakt:
My też zostaliśmy przy tej kwocie która początkowo zamawialiśmy a i tak wychodzi na to, że może mi ok.8-9tys zostać, bo co chwilę się okazuje, że jest przekroczenie dochodu i na kolejny okres się nie należy - masakra:/ ten próg 528zł jest strasznie niski i przy najniższej krajowej plus rodzinne większości rodzin dochód przekracza.
-
- Referent
- Zajmuję się: dod.mieszkaniowe,stypendia szkolne, KDR
- Kontakt:
Czyli jeśli nie chcę domawiać żadnych pieniędzy, bo te, co zamówiłam, mam na styk, to teraz w weryfikacji w rubryce Wnioskowana kwota dotacji wpisuję 0?
-
- Referent
- Zajmuję się: dod.mieszkaniowe,stypendia szkolne, KDR
- Kontakt:
Dobra, już wiem, bo dzwoniłam do Kuratorium.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: stypendia
- Kontakt:
W piśmie z KO proszą o ponowną weryfikację..
Czy skoro w kwietniu miałam zamówione pieniądze a teraz znowu zamawiam to muszę pomniejszyć teraz o tą kwotę co zamawiałam wcześniej??
Czy to jest dodatkowe??
Czy skoro w kwietniu miałam zamówione pieniądze a teraz znowu zamawiam to muszę pomniejszyć teraz o tą kwotę co zamawiałam wcześniej??
Czy to jest dodatkowe??
-
- Praktykant
- Zajmuję się: płace
- Kontakt:
Chciałam dopytać odnośnie wykorzystania stypendium na wrzesień-grudzień. Nie można wykorzystać dotacji, którą przyznali na styczeń-czerwiec na stypendium od września? szukam jakiś informacji w necie ale nic nie mogę znaleźć. Na szkoleniach tez nic nie mówili o tym.mkaz pisze: 04 maja 2021, 14:13 Ale ta dotacja przysługuje na okres styczeń-czerwiec, nie możesz jej wykorzystać na wrzesień-grudzień. Chyba trzeba wyjaśnić. W moim województwie natomiast gminy, które wnioskowały o wyższą dotację, bo propozycja z Kuratorium w lutym 2021 była zbyt niska na realizacje zadania, nie otrzymały tych środków o które prosiły. To o co tu chodzi?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR,ST,DM
- Kontakt:
W umowie o udzielenie dotacji pisze że termin realizacji zadania ustala się do 31.12.2021r. więc uważam że nic nie trzeba zwracać po okresie styczeń-czerwiec, rozliczamy dotację po zakończeniu roku
-
- Referent
- Zajmuję się: stypendia, pomoc społeczna
- Kontakt:
Dokładnie jak wyżej napisano. Jak Ci jakaś kasa zostanie to ja wydajesz od września do grudnia - nic nie zwracasz.Chyba, że na koniec roku.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ja dostałam info o ponownej weryfikacji dotacji na okres styczen-czerwiec, nie mogę tego przesunąc na wrzesień - grudzień. W lipcu/sierpniu ponownie dostanę propozycje z kuratorium na okres wrzesień - grudzień.
Oprócz Nowy podział środków przez MEiN - pismo z kuratorium - Stypendia przeczytaj również:
Proszę o poradę
proszę o radę
jak obliczyć dochód
Prosze o radę
weryfikacja w stosunku do rzeczywistego zapotrzebowania na stypendia
Maksymalna wysokość stypendium
jaka decyzja ?
Jaką decyzję wydać
Okres stypendium a faktury
Oświadczenia
brak uaktualnienia dochodów brak oświadczenia
raport z programu sygnity