Bo to nie jest łatwe. Dlaczego nikt Cię nie prowadzi na miejscu, nie pomaga? U mnie Każdy nowy pracownik (nawet doświadczony) jest zaopiekowany i wdrażany sukcesywnie w robotę i praktykę pracy panującą u nas. Ale ustawa o pomocy społecznej i Kpa to elementarz. Znajomość tych aktów prawnych to żaden nadmierny wymóg, tylko obowiązek. Jak chcesz ruszyć z miejsca nie znając podstaw? Na wzorach decyzji? No to proszę bardzo - są przecież książeczki z gotowymi wzorami – pewnie leży taka gdzieś na półce w OPSie, w internetach tego pełno, ktoś coś tutaj podrzuci… Ale to nie jest rozwiązanie. Ja na przykład nie mam „wzorów decyzji” - każda pisana jest pod indywidualną sprawę. Jedyny wzór decyzji jaki znam, stanowi art. 107 Kpa. Nie ma jednego wzorca decyzji danego typu pod każdą sprawę, jest wiele zmiennych - skierowanie jest na wniosek, czy z postanowienia Sądu? Jaki typ DPS? Lokalizacja w pobliżu, czy dalej? Kwestia zgody, itd. …Nowy pracownik gops pisze: ↑17 cze 2024, 7:39Nie odbieram tego jako przytyk, ale też było by mi łatwiej jak by ktoś pomagał a nie tylko wymagał. To są moje pierwsze kroki w pomocy społecznej i nie jest mi łatwo
Aaaa, też tak miałemNowy pracownik gops pisze: ↑17 cze 2024, 8:38(...) A nie jak słyszysz Pani zrobi decyzje i tyle w temacie.
Smutne.Nowy pracownik gops pisze: ↑17 cze 2024, 9:01taka tu praktyka zauważyłam , najpierw było wszystkiego się pani nauczy a teraz tu nie ma czasu na naukę![]()
A to jest już wyjątkowo słabe...Nowy pracownik gops pisze:"mnie nikt nie uczył i nie bede podawać wszystkiego na tacy?"
Rozmawiałaś o tym z Kierownikiem?Nowy pracownik gops pisze: ↑17 cze 2024, 9:00to nie jest kwestia tego ze ktoś poda mi wzory a ja będe je stosować do wszystkiego, nie chce się poddac naprawde chciałabym się nauczyć ale co zrobić jesli ktoś nie chce i słyszysz "mnie nikt nie uczył i nie bede podawać wszystkiego na tacy?"