Krótko: proszę o artykuł z ustawy, paragraf z rozporządzenia, jakąkolwiek podstawę prawną do tego rozumowania. Posiłek przyznaje się na okres uzasadniający konieczność objęcia pomocą. Ja przyznaję do końca roku, ale tylko z powodów technicznych, inni przyznają na semestr, a jeszcze inni na rok szkolny. Podobnie działa Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa (zawsze podprogram jest na przełomie dwóch lat), a skierowanie jest tylko jedno. Nic nie stoi na przeszkodzie ku temu - przynajmniej nie stało aż do ustanowienia programu "posiłek w domu i w szkole", który od stycznia likwiduje "pomoc państwa w zakresie dożywiania" - żeby realizować program wieloletni w ten sposób.pawel.w pisze:Pani Krysiu z OPS proszę mi powiedzieć/napisać dlaczego decyzje na posiłek zostały wydane do lutego 2019 roku ?
W obecnym stanie prawnym decyzję na posiłek na podstawie programu "Pomoc państwa w zakresie dożywiania na lata 2014 - 2020" można wydać do końca danego roku budżetowego, tj. obecnie do 31.12.2018 r.
Uprzejmie informujemy, że POMOST Std będzie pozwalał zarówno na wariant z uchyleniem decyzji, jak i z kontynuacją trwających świadczeń i przekodowaniem ich na nowy program.maliniak42 pisze:Trzeba je pozostawić. Mam nadzieje twórcy oprogramowania umożliwią zrobienie kontynuacji planów realizacji na rok 2019.