Nowy wniosek o KDR czy już jest - Karta Dużej Rodziny

Strona 3 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 01 sie 2017, 13:08

michu95 pisze:a od kiedy wchodzi ten przepis, że rodzice którzy kiedyś wcyhowali trójkę dzieci mają prawo do otrzymania Karty??
w 2019 roku jak dobrze wyczytalem w art 42 ustawy

poprawcie mnie jesli zle
1986
Praktykant
Od: 16 mar 2017, 10:16
Zajmuję się: sw

Napisano: 02 sie 2017, 11:02

A co z wymaganymi danymi które są w rozporządzeniu a nie są ujęte we wniosku? Modyfikujecie wniosek czy dodatkowe oświadczenia?
zielonypłatek
Referent
Od: 24 mar 2017, 15:15
Zajmuję się: SR

Napisano: 02 sie 2017, 11:54

@up
Dobre pytanie...
Ja na chwilę obecną podrukowałem te co są na stronie MRPIPS i takie już zacząłem wydawać - bo co mam zrobic? sam wniosków nie będę tworzył. Ciekaw jestem w jakim celu oni dali te nowe wnioski na stronie MRPIPS - tam przecież zmienili ostatnią stronę tylko i zamienili kwadraty na kropki - WIELKA MI ZMIANA... Jedyne co dobre dali to te oświadczenia, że wnioskodawca może w imieniu innego członka rodziny złożyć - ułatwia to prace.

Ktoś coś wie na ten temat?:P

Zauważcie, że nawet jak stworzycie swój wniosek to w jakim celu te dane miały by być zbierane np. stopień pokrewieństwa? Przecież w systemie nawet nie ma takiej opcji do wyboru. Dodatkowo jest niezgodność ostatniej strony z wniosku papierowego z wersją systemową "DANE OŚWIADCZENIA Z WNIOSKU" - w systemie jeszcze jest napisane o tym czy został zaznaczony kwadrat itp, których nie ma na nowym wniosku, a były na starym. (ZOBACZCIE SAMI)
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 02 sie 2017, 12:38

@up
Edit: te pola są dla tych co jeszcze nie wprowadzili wniosków, które były złożone przed 1 sierpnia (nie pomyślałem o tym, ja jestem na bieżąco) :geek:
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Strona 3 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x