Nowy wzór sprawozdań miesięcznych z 500+ od października 17r

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
kasia7
Starszy referent
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, 500+
Kontakt:

Re: Nowy wzór sprawozdań miesięcznych z 500+ od października

Post autor: kasia7 »

Ma ktoś wyjaśnione co wpisać w F.1.3????? czy tutaj wnioski po raz pierwszy złożone na urodzone dziecko (kolejne)?????
sonia1898
Praktykant
Zajmuję się: 500+
Kontakt:

Post autor: sonia1898 »

a odmowy wpisujecie?
kasia7
Starszy referent
Kontakt:

czy w F.1 liczymy złożone wnioski czy wydane decyzje?
mikaa
Stażysta
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: mikaa »

tylko wnioski styczniowe!
sanna
Referent
Zajmuję się: KDR
Kontakt:

Post autor: sanna »

no ale tam nie jest napisane liczba wniosków, tylko liczba ustaleń. Więc jak ustalałam prawo w styczniu z wniosku z grudnia, to też wpisywałam do tej tabeli. I tak też mi wygenerował program. Nie wiem jak po tej aktualizacji.
mikaa
Stażysta
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: mikaa »

FAKTYCZNIE LICZBA USTALEŃ PRAWA DO ŚWIADCZENIA WYCHOWAWCZEGO A NIE LICZBA WNIOSKÓW. LICZBĘ WNIOSKÓW I DECYZJI MAMY W TABELI C.
MarBa
Referent
Zajmuję się: SR, SW,DM
Kontakt:

Post autor: MarBa »

sanna pisze:no ale tam nie jest napisane liczba wniosków, tylko liczba ustaleń. Więc jak ustalałam prawo w styczniu z wniosku z grudnia, to też wpisywałam do tej tabeli. I tak też mi wygenerował program. Nie wiem jak po tej aktualizacji.
Mi Sygnity nie ujmuje w tabeli F wniosków z 12/2017. Widzi tutaj tylko wnioski ze stycznia 01/2018 i tak chyba zostawiam
sanna
Referent
Zajmuję się: KDR
Kontakt:

Post autor: sanna »

MarBa pisze:
sanna pisze:no ale tam nie jest napisane liczba wniosków, tylko liczba ustaleń. Więc jak ustalałam prawo w styczniu z wniosku z grudnia, to też wpisywałam do tej tabeli. I tak też mi wygenerował program. Nie wiem jak po tej aktualizacji.
Mi Sygnity nie ujmuje w tabeli F wniosków z 12/2017. Widzi tutaj tylko wnioski ze stycznia 01/2018 i tak chyba zostawiam
No widzisz. Mi znów nie policzył w jednym z wierszy w tabeli F ustaleń na kolejne dzieci. A nawet były one z wniosków złożonych i rozpatrzonych w styczniu ;). Aktualizacja mi się nie chce ściągnąć, więc nie wnikam już, bo idę na urlop :D. Im mniej człowiek wie, tym lepiej śpi ;D Najwyżej będą dzwonić o korekty ;)
kasia7
Starszy referent
Kontakt:

ale F.1.3 jest mowa o złożeniu w danym okresie wniosku, a przecież decyzja może być odmowna...
amm
Referent
Zajmuję się: PS SR
Kontakt:

Post autor: amm »

W tabeli F wykazujemy liczbę ustaleń, co oznacza, że jak miałam wniosek złożony w listopadzie 2017r (brakowało alimentów) na dwoje dzieci, w styczniu 2018r przyznałam tej dwójce dzieci świadczenia, to teraz wygenerowało mi 2 ustalenia w wierszu 1.1.2., a wydaje mi się, że powinno być w 1.3
ODPOWIEDZ