takEdysia185 pisze:A już na nowy okres masz odpowiedzi od marszałka?karolina09 pisze:W części E nie wykazuje mi rodzin które pobierają świadczenia na podstawie dec. Marszałka. Czy mam je dodać i poprawić ręcznie? wg listy wypłat jest wiecej rodzin niż to co pokazuje w sprawozdaniu
Nowy wzór sprawozdań miesięcznych z 500+ od października 17r
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: SR, FA, SW
- Kontakt:
Re: Nowy wzór sprawozdań miesięcznych z 500+ od października
- Edysia185
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
Popraw ręcznie. Ja tak robię jak coś trzeba zmienić.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
no raczej za dużo jest rodzin które pobierają na pierwsze a w sprawozdaniu widnieją że na drugie i kolejne pobierają (a to są zazwyczaj rodziny które w składzie rodziny mają pełnoletnie dzieci).
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Ja tam nie dochodzę- wpisuję to co mi program pokazuje 

-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja również mam taką walidację. A mogę wiedzieć jakie uzasadnienie piszecie do tej walidacji czy nie piszecie żadnego uzasadnienia w uwagach?amm pisze:Ja mam dokładnie taką samą walidację, też wypłaciłam za wrzesień w październiku, bo urodziło się dziecko i jest miękka.Edysia185 pisze:Mi krzyczało w A.2. Wypłaciłam za wrzesień 4 świadczenia na łączną kwotę 717 zł i mi krzyczało, że nie może tak być, bo przeciętne minimalne świadczenie powinno wynosić 470 zł. Głupota. Puściłam z tą walidacją. Przecież mogę wypłacić nawet 100 zł czy 50 zł.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ZR/ŚW
- Kontakt:
Jak wygenerować i eksportować sprawozdanie z Sygnity do Casa , żeby nie trzeba było ręcznie przeklepywać danych? Czy wystarczy wygenerować dane z programu Sprawozdanie za miesiąc czy trzeba te dane jeszcze zweryfikować poszczególnymi raportami
Proszę o podpowiedz jestem zielona w tym a mam zrobić sprawozdanie,
Proszę o podpowiedz jestem zielona w tym a mam zrobić sprawozdanie,
-
- Starszy referent
- Kontakt:
jak już zrobisz sprawozdanie i sprawdzisz wszystko:
Najpierw Zatwierdź sprawozdanie
export .xml (ustawiasz miejsce docelowe)
a w CAS wczytaj sprawozdanie
______
zazwyczaj puszczałem na oko te sprawozdania, ale czasem program Wam "coś wrzuci w jakieś miejsce w tabeli sprawozdania a nie powinien" wtedy np w Cas ręcznie poprawiam"
______
Informacja dla użytkowników sygnity: (możliwe do zrobienia w mniejszych jednostkach gdzie znamy rodziny jakie składają wnioski. <wyłapać można poprzez ”pełną analizę danych”>
„Liczba rodzin niepełnych pobierających świadczenie wychowawcze”
Jeśli omyłkowo
wprowadziliście członka rodziny (tj. np. wprowadzaliście małżonka ale nie mieliście zaznaczonego że jest on „drugim z rodziców” to taka osoba w programie będzie miała stopień pokrewieństwa „inny”
Czyli uściślając taki wniosek znajdzie się na liście wniosków „Liczba rodzin niepełnych” a nie powinien (gdyż taki wniosek będzie dotyczył „pełnej” rodziny )
Jedno z wyjść to skasować sprawozdanie i poprzez modyfikacja wniosków naprawić stan zaznaczając że właściwy członek rodziny jest drugim z rodziców a stopień pokrewieństwa się sam zmieni.
Po czym ponownie zrobić sprawozdanie z pełną analizą danych i liczbę mamy poprawną.
Najpierw Zatwierdź sprawozdanie
export .xml (ustawiasz miejsce docelowe)
a w CAS wczytaj sprawozdanie
______
zazwyczaj puszczałem na oko te sprawozdania, ale czasem program Wam "coś wrzuci w jakieś miejsce w tabeli sprawozdania a nie powinien" wtedy np w Cas ręcznie poprawiam"
______
Informacja dla użytkowników sygnity: (możliwe do zrobienia w mniejszych jednostkach gdzie znamy rodziny jakie składają wnioski. <wyłapać można poprzez ”pełną analizę danych”>
„Liczba rodzin niepełnych pobierających świadczenie wychowawcze”
Jeśli omyłkowo

Czyli uściślając taki wniosek znajdzie się na liście wniosków „Liczba rodzin niepełnych” a nie powinien (gdyż taki wniosek będzie dotyczył „pełnej” rodziny )
Jedno z wyjść to skasować sprawozdanie i poprzez modyfikacja wniosków naprawić stan zaznaczając że właściwy członek rodziny jest drugim z rodziców a stopień pokrewieństwa się sam zmieni.
Po czym ponownie zrobić sprawozdanie z pełną analizą danych i liczbę mamy poprawną.

Małopolska/OPS/Sygnity
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Ja robię podobnie ale tym razem walidacji jest tyle co światełek na choince a dostawca mojego SD milczy i nie odpowiada na zgłoszeniavoodoo pisze:Ja tam nie dochodzę- wpisuję to co mi program pokazuje

-
- Stażysta
- Kontakt:
Witam czy ktoś udzieliłby mi wskazówek jak w SYGNITY zakwalifikować wnioski które zostały wysłane do ROPS tak aby w sprawozdaniu zostało wykazane, że zostały przekazane do marszałka województwa?
- MartaW
- Referent
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
Ja nie mam tego sprawozdania. Autentycznie ja mam w CAS tylko za bieżący miesiąc. W głowę zachodziłam o co chodzi, a tu patrzę że mam całkiem inny formularz.
Kto pyta, nie błądzi.
Oprócz Nowy wzór sprawozdań miesięcznych z 500+ od października 17r - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
drugi wniosek tej samej osoby na to samo dziecko
Pytanko mam:Ojciec w Nowej Zelandii
uzysk w roku bazowym swiadczenie rodzicielskie
Ustalenie dochodu dzierżawcy ziemi
Pytanie do art. 21.1. -wypłaty świadczenia wychowawczego
współpracująca - otrzymuje macierzyński
czy utracać dochód z 2016 r. i doliczać uzyskany
KOBIETA WIDNIEJE W DWÓCH SKŁADACH RODZINY
Urlop wychowawczy udzielony do grudnia, do kiedy przyznać 50
Brak rozliczenia z US - jak to rozwiązać
dziecko w dwóch składach rodziny
Sprawozdanie SW-G za październik 2017