Nowy wzór sprawozdań miesięcznych z 500+ od października 17r
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Sprawozdanie resortowe- liczba dzieci a liczba świadczeń
Czy u was też wyskakuje walidacja typu: Suma wartości z wierszy 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6 kol. 3, części E pomnożona przez liczbę odpowiadającą liczbie dzieci, na które jest pobierane świadczenie wychowawcze nie powinna być mniejsza niż 95% sumy wartości wiersza 1, kol. 5 i wiersza 2 kol. 5 z części A.1 oraz wiersza 1, kol. 5 i wiersza 2 kol. 5 z części A.2 (E1.1.3 *1 + E.1.2.3 * 2 + E.1.3.3 * 3 + E.1.4.3 * 4 + E.1.5.3 * 5 + E.1.6.3 * 6,5) >=0,95 * (A.1.1.5 + A.1.2.5 + A.2.1.5 + A.2.2.5).
Poprawiacie czy piszecie wyjaśnienia? Może ktoś już coś takiego pisał i podrzuci?
Poprawiacie czy piszecie wyjaśnienia? Może ktoś już coś takiego pisał i podrzuci?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Nowy wzór sprawozdań miesięcznych z 500+ od października
Też mam taki problem tylko w programie Infor. Proszę pomóc.brakpomysłu pisze:Witam czy ktoś udzieliłby mi wskazówek jak w SYGNITY zakwalifikować wnioski które zostały wysłane do ROPS tak aby w sprawozdaniu zostało wykazane, że zostały przekazane do marszałka województwa?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Czy ma może ktoś problem z pobraniem aktualizacji? Wyszukało aktualizację bez problemów natomiast nie kończy się pobieranie. Cały czas pobiera i pobiera i pobiera, nie może się ukończyć.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Mam zapytanie odnośnie sprawozdania miesięcznego w części C wiersz 3.1.
W wierszu 3 mam liczbę decyzji 231. W wierszu 3.1 mam liczbę 227 czyli policzyło mi wszystkie decyzje przyznające i odmawiające św. wych., nie zostały tu wliczone 4 decyzje zmieniające. Te 4 decyzje zmieniające polegały na zmianie decyzji pierwotnej z powodu urodzenia się kolejnego dziecka czyli przyznające św. wych. na kolejne dziecko. I moje pytanie brzmi czy program dobrze liczy i takie decyzje mają nie być liczone w wierszu 3.1 czyli w sprawie ustalenia prawa do św. wych? Czy powinny być liczone tylko ich program nie liczy bo były robione przez decyzję zmieniającą? Bo w pewien sposób te decyzję też miały charakter ustalający prawo do św. wych. Czy doliczacie ręcznie te wnioski czy decyzje zmieniające nie mają być tu wliczane.
W wierszu 3 mam liczbę decyzji 231. W wierszu 3.1 mam liczbę 227 czyli policzyło mi wszystkie decyzje przyznające i odmawiające św. wych., nie zostały tu wliczone 4 decyzje zmieniające. Te 4 decyzje zmieniające polegały na zmianie decyzji pierwotnej z powodu urodzenia się kolejnego dziecka czyli przyznające św. wych. na kolejne dziecko. I moje pytanie brzmi czy program dobrze liczy i takie decyzje mają nie być liczone w wierszu 3.1 czyli w sprawie ustalenia prawa do św. wych? Czy powinny być liczone tylko ich program nie liczy bo były robione przez decyzję zmieniającą? Bo w pewien sposób te decyzję też miały charakter ustalający prawo do św. wych. Czy doliczacie ręcznie te wnioski czy decyzje zmieniające nie mają być tu wliczane.
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Niestety ale moje fusy nic mi nie pokazują i nie jestem w stanie wywróżyć nicbrakpomysłu pisze:Czy ma może ktoś problem z pobraniem aktualizacji? Wyszukało aktualizację bez problemów natomiast nie kończy się pobieranie. Cały czas pobiera i pobiera i pobiera, nie może się ukończyć.

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR
- Kontakt:
a co wpisujecie w części A2 sprawozdania , za cały rok czy tylko wrzesień?
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Ehh....
Wszystko to, co zostało wypłacone w październiku ale należne za okres świadczeniowy 2016/2017...
Wszystko to, co zostało wypłacone w październiku ale należne za okres świadczeniowy 2016/2017...
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SR,FA,CP
- Kontakt:
u mnie też takie głupoty wychodzą; mają przyznane na pierwsze a pokazuje że na drugie i kolejne dziecko pobierająpracownik12345 pisze:no raczej za dużo jest rodzin które pobierają na pierwsze a w sprawozdaniu widnieją że na drugie i kolejne pobierają (a to są zazwyczaj rodziny które w składzie rodziny mają pełnoletnie dzieci).
jak mamy poprawnie robić sprawozdania skoro system takie głupoty generuje????

-
- Praktykant
- Zajmuję się: ref ds świadczeń rodzinnych i wychowawczych
- Kontakt:
Re: Sprawozdanie resortowe- liczba dzieci a liczba świadczeń
Mam ten sam komunikat i wydaje mi się że ten komunikat jest wynikiem realizacji dec ROPS. Jak myślisz?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR
- Kontakt:
ok. czyli A2 to tylko wyrównanie za wrzesień w październiku??? dobrze rozumiem?
Oprócz Nowy wzór sprawozdań miesięcznych z 500+ od października 17r - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
drugi wniosek tej samej osoby na to samo dziecko
Pytanko mam:Ojciec w Nowej Zelandii
uzysk w roku bazowym swiadczenie rodzicielskie
Ustalenie dochodu dzierżawcy ziemi
Pytanie do art. 21.1. -wypłaty świadczenia wychowawczego
współpracująca - otrzymuje macierzyński
czy utracać dochód z 2016 r. i doliczać uzyskany
KOBIETA WIDNIEJE W DWÓCH SKŁADACH RODZINY
Urlop wychowawczy udzielony do grudnia, do kiedy przyznać 50
Brak rozliczenia z US - jak to rozwiązać
dziecko w dwóch składach rodziny
Sprawozdanie SW-G za październik 2017