Nowy wzór sprawozdań miesięcznych z 500+ od października 17r

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Joanna_1233
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Sprawozdanie resortowe- liczba dzieci a liczba świadczeń

Post autor: Joanna_1233 »

Czy u was też wyskakuje walidacja typu: Suma wartości z wierszy 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6 kol. 3, części E pomnożona przez liczbę odpowiadającą liczbie dzieci, na które jest pobierane świadczenie wychowawcze nie powinna być mniejsza niż 95% sumy wartości wiersza 1, kol. 5 i wiersza 2 kol. 5 z części A.1 oraz wiersza 1, kol. 5 i wiersza 2 kol. 5 z części A.2 (E1.1.3 *1 + E.1.2.3 * 2 + E.1.3.3 * 3 + E.1.4.3 * 4 + E.1.5.3 * 5 + E.1.6.3 * 6,5) >=0,95 * (A.1.1.5 + A.1.2.5 + A.2.1.5 + A.2.2.5).

Poprawiacie czy piszecie wyjaśnienia? Może ktoś już coś takiego pisał i podrzuci?
minia_3107
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Nowy wzór sprawozdań miesięcznych z 500+ od października

Post autor: minia_3107 »

brakpomysłu pisze:Witam czy ktoś udzieliłby mi wskazówek jak w SYGNITY zakwalifikować wnioski które zostały wysłane do ROPS tak aby w sprawozdaniu zostało wykazane, że zostały przekazane do marszałka województwa?
Też mam taki problem tylko w programie Infor. Proszę pomóc.
brakpomysłu
Stażysta
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: brakpomysłu »

Czy ma może ktoś problem z pobraniem aktualizacji? Wyszukało aktualizację bez problemów natomiast nie kończy się pobieranie. Cały czas pobiera i pobiera i pobiera, nie może się ukończyć.
minia_3107
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: minia_3107 »

Mam zapytanie odnośnie sprawozdania miesięcznego w części C wiersz 3.1.
W wierszu 3 mam liczbę decyzji 231. W wierszu 3.1 mam liczbę 227 czyli policzyło mi wszystkie decyzje przyznające i odmawiające św. wych., nie zostały tu wliczone 4 decyzje zmieniające. Te 4 decyzje zmieniające polegały na zmianie decyzji pierwotnej z powodu urodzenia się kolejnego dziecka czyli przyznające św. wych. na kolejne dziecko. I moje pytanie brzmi czy program dobrze liczy i takie decyzje mają nie być liczone w wierszu 3.1 czyli w sprawie ustalenia prawa do św. wych? Czy powinny być liczone tylko ich program nie liczy bo były robione przez decyzję zmieniającą? Bo w pewien sposób te decyzję też miały charakter ustalający prawo do św. wych. Czy doliczacie ręcznie te wnioski czy decyzje zmieniające nie mają być tu wliczane.
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Post autor: heiland »

brakpomysłu pisze:Czy ma może ktoś problem z pobraniem aktualizacji? Wyszukało aktualizację bez problemów natomiast nie kończy się pobieranie. Cały czas pobiera i pobiera i pobiera, nie może się ukończyć.
Niestety ale moje fusy nic mi nie pokazują i nie jestem w stanie wywróżyć nic :D
aneta83
Starszy referent
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR
Kontakt:

Post autor: aneta83 »

a co wpisujecie w części A2 sprawozdania , za cały rok czy tylko wrzesień?
Awatar użytkownika
voodoo
Inspektor
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: voodoo »

Ehh....

Wszystko to, co zostało wypłacone w październiku ale należne za okres świadczeniowy 2016/2017...
13aga13
Praktykant
Zajmuję się: SR,FA,CP
Kontakt:

Post autor: 13aga13 »

pracownik12345 pisze:no raczej za dużo jest rodzin które pobierają na pierwsze a w sprawozdaniu widnieją że na drugie i kolejne pobierają (a to są zazwyczaj rodziny które w składzie rodziny mają pełnoletnie dzieci).
u mnie też takie głupoty wychodzą; mają przyznane na pierwsze a pokazuje że na drugie i kolejne dziecko pobierają
jak mamy poprawnie robić sprawozdania skoro system takie głupoty generuje???? :x
majówka
Praktykant
Zajmuję się: ref ds świadczeń rodzinnych i wychowawczych
Kontakt:

Re: Sprawozdanie resortowe- liczba dzieci a liczba świadczeń

Post autor: majówka »

Mam ten sam komunikat i wydaje mi się że ten komunikat jest wynikiem realizacji dec ROPS. Jak myślisz?
aneta83
Starszy referent
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR
Kontakt:

Post autor: aneta83 »

ok. czyli A2 to tylko wyrównanie za wrzesień w październiku??? dobrze rozumiem?
ODPOWIEDZ