Ja wpisuję takie decyzje tylko w ogólnej liczbie. W liczbie decyzji sprawie ustalenia prawa do świadczenia wychowawczego ich nie ujmuję.minia_3107 pisze:Mam pytanie odnośnie decyzji zmieniających w których uchylacie prawo do świadczenia wychowawczego czy wliczacie ich do tabeli C wiersz 3.1 w sprawie do ustalenia prawa do świadczenia wychowawczego, bo w sumie to nie ustalamy prawa tylko uchylamy, gdzie dajecie takie decyzje czy tylko w wierszu 3.
Nowy wzór sprawozdań miesięcznych z 500+ od października 17r
-
- Referent
- Zajmuję się: SR, SW,DM
- Kontakt:
Re: Nowy wzór sprawozdań miesięcznych z 500+ od października
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Wyjaśnienie do sprawozdaniatypowa Grażyna pisze:co z częścią F sprawozdania? Dlaczego nie generuje jej w systemie? mozna jakoś pozyskać te dane?
"1) Część F po raz pierwszy wypełniana jest w odniesieniu do sprawozdania za miesiąc styczeń danego okresu oraz nie dotyczy ustaleń w związku z wnioskami na kolejny okres składanymi od lipca. "
Małopolska/OPS/Sygnity
-
- Stażysta
- Kontakt:
Re: Sprawozdanie resortowe- liczba dzieci a liczba świadczeń
Wczoraj dzwoniłam do jednostki w tej sprawie i kazali mi puścić z walidacją. Zweryfikują i zobaczą być może to ich błąd. Czekam na tel.amm pisze:Dlaczego pojawia się ta walidacja? Napiszcie jeżeli ktoś już wyjaśniał. Szukam i wszystko wydaje się ok.Joanna_1233 pisze:Czy u was też wyskakuje walidacja typu: Suma wartości z wierszy 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6 kol. 3, części E pomnożona przez liczbę odpowiadającą liczbie dzieci, na które jest pobierane świadczenie wychowawcze nie powinna być mniejsza niż 95% sumy wartości wiersza 1, kol. 5 i wiersza 2 kol. 5 z części A.1 oraz wiersza 1, kol. 5 i wiersza 2 kol. 5 z części A.2 (E1.1.3 *1 + E.1.2.3 * 2 + E.1.3.3 * 3 + E.1.4.3 * 4 + E.1.5.3 * 5 + E.1.6.3 * 6,5) >=0,95 * (A.1.1.5 + A.1.2.5 + A.2.1.5 + A.2.2.5).
Poprawiacie czy piszecie wyjaśnienia? Może ktoś już coś takiego pisał i podrzuci?
-
- Referent
- Zajmuję się: PS SR
- Kontakt:
Dzięki, a w wyjaśnieniach pisałaś, że wynika to z realizacji w listopadzie dużej liczby świadczeń przyznanych za poprzedni miesiąc czy nic nie pisałaś?mikaa pisze:Wczoraj dzwoniłam do jednostki w tej sprawie i kazali mi puścić z walidacją. Zweryfikują i zobaczą być może to ich błąd. Czekam na tel.amm pisze:Dlaczego pojawia się ta walidacja? Napiszcie jeżeli ktoś już wyjaśniał. Szukam i wszystko wydaje się ok.Joanna_1233 pisze:Czy u was też wyskakuje walidacja typu: Suma wartości z wierszy 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6 kol. 3, części E pomnożona przez liczbę odpowiadającą liczbie dzieci, na które jest pobierane świadczenie wychowawcze nie powinna być mniejsza niż 95% sumy wartości wiersza 1, kol. 5 i wiersza 2 kol. 5 z części A.1 oraz wiersza 1, kol. 5 i wiersza 2 kol. 5 z części A.2 (E1.1.3 *1 + E.1.2.3 * 2 + E.1.3.3 * 3 + E.1.4.3 * 4 + E.1.5.3 * 5 + E.1.6.3 * 6,5) >=0,95 * (A.1.1.5 + A.1.2.5 + A.2.1.5 + A.2.2.5).
Poprawiacie czy piszecie wyjaśnienia? Może ktoś już coś takiego pisał i podrzuci?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Z części A.1 wiersz 1 - dzieląc kolumnę 3 czyli wydatki poniesione w m-cu przez liczbę świadczeń wypłaconych wychodzi mi 500,022 zł. Czy ktoś wie jak to jest możliwe? Oczywiście wyskakuje walidacja, że świadczenie nie może mieć więcej niż 500 zł.
-
- Referent
- Kontakt:
Może program źle zaciągnął dane i jakieś świadczenie powinno być w A2. A jak sumę wydatków z A1 i A2 podzielisz przez sumę świadczeń z A1 i A2 to zgadza się?
-
- Praktykant
- Kontakt:
mam to samo.. odezwali się? zaakceptowali sprawozdanie?mikaa pisze:Wczoraj dzwoniłam do jednostki w tej sprawie i kazali mi puścić z walidacją. Zweryfikują i zobaczą być może to ich błąd. Czekam na tel.amm pisze:Dlaczego pojawia się ta walidacja? Napiszcie jeżeli ktoś już wyjaśniał. Szukam i wszystko wydaje się ok.Joanna_1233 pisze:Czy u was też wyskakuje walidacja typu: Suma wartości z wierszy 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6 kol. 3, części E pomnożona przez liczbę odpowiadającą liczbie dzieci, na które jest pobierane świadczenie wychowawcze nie powinna być mniejsza niż 95% sumy wartości wiersza 1, kol. 5 i wiersza 2 kol. 5 z części A.1 oraz wiersza 1, kol. 5 i wiersza 2 kol. 5 z części A.2 (E1.1.3 *1 + E.1.2.3 * 2 + E.1.3.3 * 3 + E.1.4.3 * 4 + E.1.5.3 * 5 + E.1.6.3 * 6,5) >=0,95 * (A.1.1.5 + A.1.2.5 + A.2.1.5 + A.2.2.5).
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/DS
- Kontakt:
Chyba poprawili coś w formułach bo sprawozdanie samoistnie przeistoczyło się z niepoprawnego na poprawne
-
- Referent
- Kontakt:
U mnie to samo, poprawili formuły i jest poprawne.rabarbar pisze:Chyba poprawili coś w formułach bo sprawozdanie samoistnie przeistoczyło się z niepoprawnego na poprawne
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
amm pisze:Może program źle zaciągnął dane i jakieś świadczenie powinno być w A2. A jak sumę wydatków z A1 i A2 podzielisz przez sumę świadczeń z A1 i A2 to zgadza się?
Zgadza się
Oprócz Nowy wzór sprawozdań miesięcznych z 500+ od października 17r - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
drugi wniosek tej samej osoby na to samo dziecko
Pytanko mam:Ojciec w Nowej Zelandii
uzysk w roku bazowym swiadczenie rodzicielskie
Ustalenie dochodu dzierżawcy ziemi
Pytanie do art. 21.1. -wypłaty świadczenia wychowawczego
współpracująca - otrzymuje macierzyński
czy utracać dochód z 2016 r. i doliczać uzyskany
KOBIETA WIDNIEJE W DWÓCH SKŁADACH RODZINY
Urlop wychowawczy udzielony do grudnia, do kiedy przyznać 50
Brak rozliczenia z US - jak to rozwiązać
dziecko w dwóch składach rodziny
Sprawozdanie SW-G za październik 2017