NP I ODSETKI A ZWROT Z ROPSU kot pomoże - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 26 sie 2014, 11:40

cześć kto pomoże mi to rozliczyc bo nie wiem poprostu jak
ROPS ustalił ze babeczka pobrała swiadczenia nienaleznie w 9 roznych miesiacach od roku 2010 do 2012

wpłaciła kwote ale bez odsetek wiec mialam zaksiegowac proporcjonalnie
no ale kazdy meisiac odzielnie liczyłam odsetki dla danego swiadczenia nienaleznie pobranego
w efekcie zostały mi mnies.

marzec 2012 kwota NP 256,00 ZŁ ODSETKI NA DZIEN WPŁATY 77,77 ZŁ
kwiecien 2012 kwota NP 256,00 zł odsetki na dzien wpłaty 75,04 zł

pozostałe miesiace wpłata pokryla należnosc głowna i odsetki pozostało mi 193,93 zł do rozliczenia z głownej wpłaty jak to zaksiegowac
napewno nadal kwocie 2012 bedzie w calosci do zwrotu
natomiast co z marcem 2012 ? cała kwote wsadzam w nal głowna ? czy takze w odsetki jezeli tak to jak to wyliczyc
wiktoraa

Napisano: 26 sie 2014, 13:23

pomożecie siedze i licze juz 4 godziny
wiktoraa

Napisano: 26 sie 2014, 13:54

a nie prościej wprowadzić decyzję o zwrocie w programie i później wprowadzić zwrot automatem, program sam wyliczy co gdzie i ile?
,,,,

Napisano: 26 sie 2014, 14:34

no nie prościej bo jest to zwrot za rózne okresy z roznych decyzji i nie rozliczyłby tego program
przy jednej wpłacie
niestety to nie FA

ale poradzialm sobie juz sama , niestety tu żadko można otrzymać pomoc w trudnych sprawach tylko raczej w błachych
wiktoraa

Napisano: 26 sie 2014, 14:46

powiem tak: nie wiem czy w błahych czy w trudnych .. dla jednego błahostka dla drugiego mega problem ... odsetki to i błahostka i problem .. błahostka bo wiadomo, że proporcjonalnie ng i odsetki .. problem bo żmudna zabawa z kalkulatorem odsetek ...
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x