twoje moje - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 26 sie 2014, 10:40

Państwo małżeństwo mają dzieci córki Pani z pierwszego małżeństwa Pan ma syna z pierwszego małżeństwa. Nie mają wspólnego dziecka .Jaki skład rodziny. czy dwa osobne wnioski i każde z nich musi mieć zasądzone alimenty od poprzednich małżonków ? zakręciłam się ......... no nie wiem
ekka

Napisano: 26 sie 2014, 11:08

sorki .. ale możesz to napisać z przecinkami ? :D
te dzieci to czyjej córki ?? :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 26 sie 2014, 11:19

jeden wniosek- bo są małżeństwem, od poprzednich rodziców musza mieć zasądzone alimenty jak chcą sie ubiegać o rodzinne na te dzieci- córki PAni i Syna Pana)
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 26 sie 2014, 11:22

mała mii pisze:jeden wniosek- bo są małżeństwem, od poprzednich rodziców musza mieć zasądzone alimenty jak chcą sie ubiegać o rodzinne na te dzieci- córki PAni i Syna Pana)
to taka mała niewinna zaczepka była ... ale tak to daje się czytać: Państwo małżeństwo mają dzieci córki :lol:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 26 sie 2014, 11:23

ewalu pisze:
mała mii pisze:jeden wniosek- bo są małżeństwem, od poprzednich rodziców musza mieć zasądzone alimenty jak chcą sie ubiegać o rodzinne na te dzieci- córki PAni i Syna Pana)
to taka mała niewinna zaczepka była ... ale tak to daje się czytać: Państwo małżeństwo mają dzieci córki :lol:
faktycznie- ja dzisiaj jakaś lekko nieprzytomna :)
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 26 sie 2014, 11:26

No fakt napisałam bez sensu :oops: Ale sytuacja taka: pani ma córki, pan syna z poprzednich związków i są małżeństwem
ekka

Napisano: 26 sie 2014, 11:30

ekka pisze:No fakt napisałam bez sensu :oops: Ale sytuacja taka: pani ma córki, pan syna z poprzednich związków i są małżeństwem
no mała mi ci ładnie napisała
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 26 sie 2014, 11:32

jesli maja zasadzone alimenty i je otrzymuja to te alimenty beda ich dochodem,ale jesli nie maja zasadzonych alimentow to w niczym im nie przeszkadza - jako malzenstwo nie musza miec zasadzonych alimentow,zeby moc uzyskac prawo do zasilku rodzinnego na dzieci - nie sa osobami samotnie wychowujacymi...
u mnie w takiej sytuacji jest jeden wniosek - podpisany przez oboje,ale moga byc dwa - kazde z nich ubiega sie na swoje dzieci, a w obu wnioskach sklad rodziny taki sam - oni dwoje i wszyskie dzieci
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 26 sie 2014, 11:39

Powiedzcie mi jak jest małżeństwo i mają wspólne dzieci ale żona miała też dziecko za tzw. "panny " to na to dziecko musi mieć alimenty.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 26 sie 2014, 11:40

Dorcia82 pisze:Powiedzcie mi jak jest małżeństwo i mają wspólne dzieci ale żona miała też dziecko za tzw. "panny " to na to dziecko musi mieć alimenty.
nie ... alimenty tylko dla osoby jak sama wychowuje; rozwódka, panna ..
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x