rolnik rezygnuje - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 26 sie 2014, 13:53

w tym miesiacu przyzanliśmy zdo, wypłaciliśmy, Rolnik rezygnuje, chce oddać kasę
Jak procedura, składa o uchylenie decyzji ?
kasia36

Napisano: 28 sie 2014, 8:30

Witam. Mam taki sam problem. Osoba chce zwrócić pieniądze, ale te po wejściu w życie ustawy. Wyrównanie chce sobie zatrzymać. Tłumaczę jej, że to i tak nic jej nie da, bo zgodnie z ustawą oświadczenie obowiązuje do jednego i drugiego. Też mam dylemat. Tymczasem uchyliłam jej decyzję od 1 sierpnia i nie wiem co dalej.
///

Napisano: 28 sie 2014, 10:02

U mnie jest identycznie. Uchylenie od 1sierpnia. Radca kazał sie wstrzymac od zwrotów tych wstecznych kwot bo niewiadomo jak naliczać odsetki chociaż z art. 155 kpa mozna by uchyli, ale krus tez kazał nam czekac. no to czekamy a poki co rolnicy porezygnowali od 1.08.
mok

Napisano: 28 sie 2014, 10:32

przy obecnym stanie prawnym co to za różnica czy rolnik pobierał np.w czerwcu,lipcu a zrezygnuje w sierpniu?to samo z zaległym od lipca 2013 przecież i tak ciągle obowiązuje to samo oświadczenie.Rezygnacja nic nie daje,ust.o zdo wpędziła rolników opiekunów w pułapkę i jeśli sytuacja nie zostanie szybko wyjaśniona przynajmniej na drodze ministerialnych rozporządzeń to skończy się to fatalnie:zwrot kasy,brak ubezpieczenia, sprawy w sądach...
Krzysiek22

Napisano: 29 sie 2014, 8:00

właśnie zaległe chce zwrócić, to jak z tymi odsetkami ? wypłaciłam w sierpniu teraz, jak zawróci do końca miesiąca to odesetk nie doliczę
do mok

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x