o zmianie ustawy o pomocy społecznej - Stare tematy

Strona 2 z 5    [ Posty: 44 ]

Napisano: 20 kwie 2010, 10:23

No to już widzę ten meksyk z biologicznymi rodzicami. Jak znam życie będzie się ciągnęło w nieskończoność jakby nie dość było roboty z waloryzacjami chociażby.
Ale tak pomyślałam sobie,że może ze zmianami tych decyzji wstrzymam się jak ogłoszą zmianę kwoty podstawy? (no bo w tym roku musi być nie ma zmiłuj) i wtedy za jednym zamachem pozmieniać i kwotę podstawy+te nowe przepisy. ?
~poca

Napisano: 20 kwie 2010, 10:32

Chociaż nie doczytałam dobrze - jeżeli chodzi o biologicznych to tylko te decyzje trzeba zmienić, w których jest ustalona opłataza pobyt dziecka w r.z. uffff bo już myślałam , że wszytskie decyzje bilogicznych nawet te zwalinające z opłaty
~poca

Napisano: 20 kwie 2010, 10:32

Chociaż nie doczytałam dobrze - jeżeli chodzi o biologicznych to tylko te decyzje trzeba zmienić, w których jest ustalona opłataza pobyt dziecka w r.z. uffff bo już myślałam , że wszytskie decyzje bilogicznych nawet te zwalinające z opłaty
~poca

Napisano: 02 maja 2010, 12:15

co dalej?? projekt? czy wchodzi 1 maja?
~?????????????

Napisano: 06 maja 2010, 21:38

Zmiany te na pewno weszły od 1 maja 2010 roku... Jednak nie mogę znaleźć aktualnej treści całej ustawy po tych zmianach i nie wiem, czy zmieniły się namiary tekstu jednolitego (najbardziej \"aktualna\" ustawa jaka znalazłam w serwisie prawniczym ma stan prawny na 30.04.2010 roku, czyli nieaktualna...). Jestem uziemiona z decyzjami w sprawie odpłatności, bo jeśli wydam na podstawie stanu prawnego sprzed 01.05.2010 roku to te decyzje będą ważne tylko przez 6 m-cy (a na rok wydaję), więc czekam...
~magic

Napisano: 06 maja 2010, 23:22

I jeszcze jedna rzecz... przestaje obowiązywać rozporządzenie w sprawie rodzin zastępczych, więc nie ma racji bytu zapis z tego rozporządzenia: \"Rodzice, którzy płacą alimenty na dziecko umieszczone w rodzinie zastępczej, nie ponoszą odpłatności\". Przybędzie co najmniej kilkadziesiąt \"biologicznych\" w moim przypadku...
~magic

Napisano: 07 maja 2010, 10:02

ja pierniczę, już mam zawał serca
~poca

Napisano: 07 maja 2010, 10:23

Ale skąd wiadomo, że weszła? Ja sprawdzam na stronie https://lex.pl/dziennik-ustaw gdzie raczej są wszystkie akty prawne które wchodzą w życie i nic nie było, to ja już nic nie wiem!!!!!!!
~grazka

Napisano: 07 maja 2010, 11:17

ja też sprawdzałam w leksie i nie znalazłam zmiany od 1 maja. Nie wiem skąd ta pewność że to juz weszło w zycie jak nigdzie nie ma o tym wzmianki
~Magda

Napisano: 07 maja 2010, 11:22

Tutaj jest informacja o podpisaniu zmian do ustawy o pomocy społecznej:

https://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... _BIG_.html
~magic

Strona 2 z 5    [ Posty: 44 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x