obecność na posiedzeniach
obecność na posiedzeniach
Czy możecie mi odpowiedzieć na pytanie, Jeśli na posiedzeniu nie ma połowy członków Komisji to ono jest ważne czy też nie? Mam informację od księgowej że jeżeli nie ma 50 % członków to nie ma podstaw prawnych do wypłacenia diety. A właśnie u nas tak jest członkowie \"olewają \"posiedzenie i powstaje problem co ważności posiedzenia. Proszę o odpowiedź jak jest u was.
Re: obecność na posiedzeniach
mamy to uregulowane w zasadach pracy komisji, zawartych w uchwale przyjmującej gminny program profilaktyki. U nas musi być obecnych 50% + 1 osoba.
Re: obecność na posiedzeniach
Komisja to z samej zasady ciało kolegialne i z jednej strony sprawa wynagradzania regulowana przez uchwalę o GP PiRPA a zdrugiej strony to decyzje komisji tez kolegialne i tak np:
1. Opinia wydana w kwestii wydania zezwolenia musi byc wydana przez komisje (bo tak mówi ustawa) a nie jakis zespół opiniujący,który stanowi mniej niz 50%+1. W sytuacjach odwołania się przedsiębiorcy od negatywnej opinii do kolegium odwoławczego zostanie zakwestionowana procedura.
2. Po drugie jak klient komisji trafi do sądu o leczenie odwykowe i jego adwokat udowodni iż nie została zachowana procedura, tzn udowodni iż np. jego klient był na jakiejś komisji ale tam bylo 2 ludzi ktorzy cos gadali, a komisja liczy 10 osób, to sąd tez taki wniosek oddali
Zespoły w komisji mają sens tylko wtedy gdy liczą 50%+1 i to w kontekscie wynagrodzenia, kolegium odwoławczego i sądu rodzinnego.
Pozdrawiam
1. Opinia wydana w kwestii wydania zezwolenia musi byc wydana przez komisje (bo tak mówi ustawa) a nie jakis zespół opiniujący,który stanowi mniej niz 50%+1. W sytuacjach odwołania się przedsiębiorcy od negatywnej opinii do kolegium odwoławczego zostanie zakwestionowana procedura.
2. Po drugie jak klient komisji trafi do sądu o leczenie odwykowe i jego adwokat udowodni iż nie została zachowana procedura, tzn udowodni iż np. jego klient był na jakiejś komisji ale tam bylo 2 ludzi ktorzy cos gadali, a komisja liczy 10 osób, to sąd tez taki wniosek oddali
Zespoły w komisji mają sens tylko wtedy gdy liczą 50%+1 i to w kontekscie wynagrodzenia, kolegium odwoławczego i sądu rodzinnego.
Pozdrawiam
Oprócz obecność na posiedzeniach - Uzależnienia, Bezdomność przeczytaj również:
co robić - przymusowe leczenie???
problem -pilne
czy mogę to ujawnić?
udostępnienie danych z GOPS
wydatki strukturalne
Kampania PARPA
nadpłata z dokonaną I ratą
obsługa budżetowa profilaktyki przez OPS
pomoc finansowa na dojazdy na terapię
super szkolenie RIO
Bezdomni- opłata za schroniska PILNE !!!
Profilaktyka Praktyków
dieta
wniosek o odwołanie członków
Jak kończyć sprawe???
czy mogę coś zrobić?