leczenie - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 22 paź 2012, 10:24

proszę o pomoc, jestem pracownikiem socjalnym,
mamy taką rodzinę, 4 dzieci, małżeństwo, facet jest jedynym żywicielem rodziny, nadużywa alkohol, kilka lat temu był sprawcą wypadku samochodowego, zabił swoje dziecko które wybiegło pijanemu ojcu na powitanie, siedział w zakładzie karnym, odsiedział cześć wyroku, wyszedł wcześniej, teraz wrócił do picia, cierpi na tym rodzina bo przepija część pieniędzy, w domu są z tego powodu awantury, na wszystko patrza dzieci, przestało mu zależeć na rodzinie, dzieciach, żona prosi żeby coś z tym zrobić, po wstępnym kontakcie z pracownikiem GKRPA stwierdzam że komisja nie jest chętna do rozpatrywania wniosków o przymusowe leczenie bo to podobno i tak nic nie daje.... :( wiem że można złożyć wniosek także w prokuratrze, czy wtedy jest skuteczniej?
prosze podpowiedzcie co zrobic? jakie działanie będzie najskuteczniejsze? przez alkohol rodzina jest bliska rozpadu
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 05 lis 2012, 18:31

prokuratura jest tak samo skuteczna jak i gkrpa
Insp
Praktykant
Od: 14 paź 2012, 15:31
Zajmuję się:

Napisano: 15 lis 2012, 21:31

moja prokuratura ma taką taktykę,że przesyła do mnie pismo z prośbą o skierowanie osoby na badania przez biegłych,a następnie prosi o skierowanie sprawy do sądu i powiadomienie jej o tym....
~xyz

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x