OBOWIĄZKI PEDAGOGA I PRACOWNIKA SOCJLNEGO - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 15 sty 2010, 1:42

Interesuje mnie jakie obowiązki mają pedagog i pracownik socjalny w Waszych placówkach. Kto zajmuje się kontaktami szkolnymi i np wizytami lekarskimi dzieci?
~B

Napisano: 15 sty 2010, 11:20

Interesuje mnie jeszcze kto u Was pisze diagnozy pedagogiczne, psychologiczne i środowiskowe oraz opinie pedagogiczne.
~B

Napisano: 19 sty 2010, 22:08

kontakt ze szkołą, diagnozy pedagogiczne pedagog, psycholog pisze opinie, pracuje z dziećmi i rodzicami. Wizytami lekarskimi zajmują się wychowawcy oprócz wizyt u psychiatry- to psycholog
madziaba
Praktykant
Od: 18 sty 2010, 23:31
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2010, 23:53

Diagnozę psychologiczną-psycholog.
Diagnozę pedagogiczną- pedagog.
Diagnozę sytuacji rodzinnej-pracownik socjalny
~Ewa

Napisano: 19 mar 2010, 16:51

Czy pracując 7 lat w dps jako pracownik socjalny (policealna szkoła pracowników socjalnych) i 2 lata w gops z wykształceniem wyższym (pedagogika socjalna i opiekuńcza) jest równoznaczne z uzyskaniem I stopnia specjalizacji w tym zawodzie?
~asiak

Napisano: 07 maja 2010, 22:14

czy wychowawcy placowek społecznych maja obowiązek pozby się wszów z glowy wychowanka?
~Angel

Napisano: 08 maja 2010, 13:15

u nas w placówce dzieci miały mieszkańców we włosech i to wychowawcy zajmowali sie ich zwalczaniem:)
~Ewelina

Napisano: 01 lut 2011, 12:52

Ja też iskam i to często wkurza mnie to, bo teoretycznie jest pielęgniarka, ale ma swoje lata i twierdzi, że nie widzi więc spada to na mnie
~Iza

Napisano: 01 lut 2011, 13:09

u nas zajmują się tym wychowawcy
~Agni

Napisano: 11 lut 2011, 23:23

diagnozy pisze:
pedagogiczną- pedagog
psychologiczną- psycholog
zdrowotną- pielęgniarka
środowiskową- pracownik socjalny
kontakty szkolne i wszystko z tym związane- pedagog,
wszy, świerz i takie tam inne choróbska- pielęgniarka