obowiązki w domu dziecka
obowiązki w domu dziecka
Witam
Mam pytanie. Pracuję w domu dziecka i do moich obowiązków jako wychowawcy należy: mycie dzieci, podawanie leków, w razie potrzeby zrobienie lewatywy, pranie, prasowanie, mycie podłóg, toalet, okien, sprzątanie wokół budynku np. grabienie liści.
Wykonując powyższe czynności jak sprawować opiekę nad dziećmi będąc np. samą na zmianie?
Czy to jest normalne?
Mam pytanie. Pracuję w domu dziecka i do moich obowiązków jako wychowawcy należy: mycie dzieci, podawanie leków, w razie potrzeby zrobienie lewatywy, pranie, prasowanie, mycie podłóg, toalet, okien, sprzątanie wokół budynku np. grabienie liści.
Wykonując powyższe czynności jak sprawować opiekę nad dziećmi będąc np. samą na zmianie?
Czy to jest normalne?
Re: obowiązki w domu dziecka
nie jest normalne!ale tak wygląda rzeczywistośc naszej pracy
Niestety wszystko schodzi na psy.Ja mając wyższe zarabiam o 200 zł więcej niż sprzataczka. Coraz bardziej wszystko sie wywraca do góry nogami.Ale wejdzie nowa ustawa to bedzie lepiej,przeciez takie jest jej założenie.Cieszmy się.
nie tam być powinno, więcej kontroli....jak mam opiekować się dziećmi jeśli w tym samym czasie mam inne myć? gdzie bezpieczeństwo?
Jak będziesz jedne dzieci myć, to pani z kontroli przypilnuje reszty. Oczywiście kontrolerzy będą zajmowali się dziećmi razem z koordynatorami, asystentami oraz całą armią terapeutów i innych specjalistów. A wszystko to w ścisłej współpracy z rodziną.
chodziło mi o kontrolę z zew. aby zobaczył pracownik inspekcji pracy jak się pracuje, nie może być tak, że mam myć dziecko i zajmować się innymi
Oprócz obowiązki w domu dziecka - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Wczasy Pod Gruszą
dom dziecka -pielęgniarka
odebranie
Co o tym sądzicie?
renta po zmarłym ojcu
czy wychowanek musi odejśc z placówki
dom dziecka placówka wielofunkcyjna
Czy system pomocy ma jakieś obowiązki względem rodzin dzieci w opiece zastępczej
pomoc na usamodzielnienie
pomoc na usamodzielnienie
dofinansowanie do studiów podyplomowych
literatura
Standardy ....
tworzenie placówki dla 14
zaśw. o niekaralności
POMOCY!!!!