obsługa 500+ - Księgowość

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 05 wrz 2016, 14:24

jak u was z wykonaniem wydatków na obsługę 500+. Potrzeby na świadczenia są duże, plan niezabezpieczony w 100% ale jeśliby wyliczyć z tego 2% na obsługę, uwzględniając juz zaangażowane wydatki do końca roku - to znaczna kwota zostaje. Na co przeznaczacie te środki? Czy mimo wydatkowanej przyznanej kwoty na wdrożenie zwiększacie wydatki w tym zakresie?
moni76

Napisano: 05 wrz 2016, 18:53

Środki na wdrożenie są pokrywane z 2 % i obecnie od IX zaczną potrącać to co otrzymaliśmy na wdrożenie. Nie ma nic w nadmiarze ,Wszystko zależy od wielkości wydanych środków na swiadczenia,
gosia4123

Napisano: 06 wrz 2016, 7:23

nam zostają środki na obsługę w ramach tych 2%; przyznana, ramach tych 2%, kwota na wdrożenie oczywiście została wydatkowana, mamy zabezpieczone wynagrodzenia, szkolenia, odpis na ZFSS itd. ale nie mamy pomysłu jak wydać te środki które zostają, dlatego pytam czy zakup dodatkowego wyposażenia np. szafy czy drukarki nie będzie zakwestionowany?

do: gosia 4123 - co to znaczy, że "obecnie od IX zaczną potrącać to co otrzymaliśmy na wdrożenie"
moni76

Napisano: 06 wrz 2016, 7:49

moim zdaniem drukarka, komputer, szafa itp. to zwykła bieżąca działalność, jeżeli do 3.500 zł to dlaczego nie?
alaaa
Starszy referent
Od: 02 mar 2016, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 06 wrz 2016, 7:57

My planujemy kupić jeszcze ksero, takie do 3.500. Bo na razie dział 500+ korzystał z ksera rodzinnych.
gonia78

Napisano: 06 wrz 2016, 8:32

czy zakupując ksero czy np. niszczarkę robicie jakieś zapytania ofertowe?
moni76

Napisano: 06 wrz 2016, 12:21

do gosia4123

Środki na wdrożenie są pokrywane z 2 % i obecnie od IX zaczną potrącać to co otrzymaliśmy na wdrożenie. Nie ma nic w nadmiarze ,Wszystko zależy od wielkości wydanych środków na swiadczenia,[/quote]

Nie bardzo rozumiem co będą potrącać? Ja mam zakupy na wdrożenie wliczone w 2% dotacji.
olaola

Napisano: 06 wrz 2016, 13:36

Jak zliczy się otrzymane środki na świadczenia i obsługę to w Wielkopolsce otrzymano więcej o środki na wdrożenie , a obecnie przyszło pismo ,że będą nam potrącać z kwoty na obsługę te środki , które wpłynęły na wdrożenie. Rozumieć można to tak , że mamy nadpłacone do obecnej chwili 2 % na obsługę i musimy oddać.
gosia4123

Napisano: 06 wrz 2016, 14:41

u nas środki przychodzą jedną kwotą - nie wydzielają nam na świadczenia i obsługę;
moni76

Napisano: 07 wrz 2016, 9:36

Ale w Wielkopolsce kiedyś przysłali pismo, że kwota na wdrożenie jest częścią 2%. Nie wiem jak mam to teraz porozliczać skoro zmniejszą mi plan o kwotę na wdrożenie. I gdybym normalnie przeliczyła proporcją to plan na wypłatę świadczeń tez się zmniejsza.
justa8

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x