jak u was z wykonaniem wydatków na obsługę 500+. Potrzeby na świadczenia są duże, plan niezabezpieczony w 100% ale jeśliby wyliczyć z tego 2% na obsługę, uwzględniając juz zaangażowane wydatki do końca roku - to znaczna kwota zostaje. Na co przeznaczacie te środki? Czy mimo wydatkowanej przyznanej kwoty na wdrożenie zwiększacie wydatki w tym zakresie?
Środki na wdrożenie są pokrywane z 2 % i obecnie od IX zaczną potrącać to co otrzymaliśmy na wdrożenie. Nie ma nic w nadmiarze ,Wszystko zależy od wielkości wydanych środków na swiadczenia,
nam zostają środki na obsługę w ramach tych 2%; przyznana, ramach tych 2%, kwota na wdrożenie oczywiście została wydatkowana, mamy zabezpieczone wynagrodzenia, szkolenia, odpis na ZFSS itd. ale nie mamy pomysłu jak wydać te środki które zostają, dlatego pytam czy zakup dodatkowego wyposażenia np. szafy czy drukarki nie będzie zakwestionowany?
do: gosia 4123 - co to znaczy, że "obecnie od IX zaczną potrącać to co otrzymaliśmy na wdrożenie"
Środki na wdrożenie są pokrywane z 2 % i obecnie od IX zaczną potrącać to co otrzymaliśmy na wdrożenie. Nie ma nic w nadmiarze ,Wszystko zależy od wielkości wydanych środków na swiadczenia,[/quote]
Nie bardzo rozumiem co będą potrącać? Ja mam zakupy na wdrożenie wliczone w 2% dotacji.
Jak zliczy się otrzymane środki na świadczenia i obsługę to w Wielkopolsce otrzymano więcej o środki na wdrożenie , a obecnie przyszło pismo ,że będą nam potrącać z kwoty na obsługę te środki , które wpłynęły na wdrożenie. Rozumieć można to tak , że mamy nadpłacone do obecnej chwili 2 % na obsługę i musimy oddać.
Ale w Wielkopolsce kiedyś przysłali pismo, że kwota na wdrożenie jest częścią 2%. Nie wiem jak mam to teraz porozliczać skoro zmniejszą mi plan o kwotę na wdrożenie. I gdybym normalnie przeliczyła proporcją to plan na wypłatę świadczeń tez się zmniejsza.