No właśnie -jeden wielki bałagan. Ja też wprowadzając plan jaki otrzymaliśmy na 2016 rok pomniejszyłam kwotę na obsługę (2%) o te środki, które były przyznane na wdrożenie. Teraz wychodzi na to, że jak przyjdzie pismo na zmniejszenie planu, to trzeba proporcjonalnie pomniejszyć plan na świadczenia i 2%. A tu brakuje już planu na wrzesień na wypłatę świadczeń. Zgodzę się z tym, że powinni pomniejszyć środki jakie piszemy w zapotrzebowaniu o tą kwote, którą dostaliśmy na wdrożenie.
No właśnie nie wiem czy możemy pomniejszyć plan na świadczenia. Bo UW będzie potrącać z kwoty na obsługę (u nas akurat mamy podzielone na świadczenia i 2% dotację). Tylko że wtedy wyjdzie nieproporcjonalnie. Wydatki na obsługę będą stanowić mniej niż 2% planu na par. 3110. Chyba że ja jakoś źle to rozumiem
środki na obsługę świadczeń wychowawczych to 2% od otrzymanej dotacji, a środki na wdrożenie mieszczą się w tych 2%. i nie zostały nam dane gratis. Tak więc wszystkie środki na obsługę i wdrożenie nie mogą przekroczyć 2% otrzymanej dotacji ogółem