OCENA KONCOWA PROCESU USAMODZIELNIENIA - Piecza Zastępcza

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 08 cze 2022, 19:55

Witam
Przebywałem w pieczy zastępczej. W styczniu 2022 ukończyłem 26 lat. W styczniu pobierałem też należne pomoce tj. pomoc na zagospodarowanie i usamodzielnienie.Pozniej dowiedziałem się ze jest cos takiego jak ocena końcowa procesu usamodzielnienia. Jednakże w pcprze nic mi o tym nie powiedziano kiedy odbierałem rzeczowki. Później starsza siostra powiedziała mi że robiła coś takiego jak ta ocena IPU. Sprawdziłem to w ustawie o wsrispz i mówi o ona w art. 145 ust. 7 tejże ustawy że po zakończeniu realizacji ipu sporządza się ocenę końcowa tego programu wraz z opiekunem usamodzielnienia i dyrektorem pcpr. W związku z tym można wydedukować że jest to obowiązek pcpr żeby taki dokument sporządzić. Pewnie ze względu na liczne nieprawidłowości i zaniechania a także naruszenia prawa wobec mnie przez co straciłem kilkanaście tysięcy złotych należnej pomocy pcpr nie podjął żadnych kroków celem dokonania tejże oceny końcowej programu. Obecnie na marginesie sprawa jest w Sądzie Administracyjnym. W związku z tym chciałbym zapytać co mogę zrobić aby zaniechać kolejnego juz zaniechania przepisów przez mój pcpr i dokonać tej oceny w głównej mierze krytycznej wobec mojego pcpru. A domaganie się przez pracownice pcpru dyplomu ukończenia studiów wyższych wobec tego że pobierałem pomoc na kontynuowanie nauki tylko przez 2,5 roku przez ich zaniechania a należało się przez ponad 5 lat jest niedorzeczne.
Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam
Usamodzielniany
Praktykant
Od: 22 kwie 2021, 2:29
Zajmuję się: Fa

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x