Wnioski o świadczenia w imieniu starosty opiekun tymczasowy - Piecza Zastępcza

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 30 maja 2022, 21:55

Zwracam się z zapytaniem jak u Was został rozwiązana kwestia upoważnień do składania wniosków o świadczenia rodzinne, 500+ itd?
U nas w Ośrodku miały to być 2 osoby pełniące funkcje kierownika działu (upoważnienie w formie zarządzenia prezydenta), ale teraz mam wątpliwości czy nie powinien to być dyrektor ośrodka (miasto na prawach powiatu).
Pojawia się wtedy problem udzielania pełnomocnictwa do składania wniosków do ZUS-PEL. Jak to najlepiej rozwiązać? Upoważnić dyrektora Ośrodka? Czy potrzebne są jeszcze oprócz upoważnienia jakieś zaświadczenia? Czy ktoś może tak po "ludzku" wyjaśnić jak to jest u was przyjęte? Jak to zrobić najlepiej. Pogubiłam się w tym :(
heymiss
Praktykant
Od: 23 kwie 2022, 6:46
Zajmuję się: ZR

Napisano: 31 maja 2022, 7:54

U nas (PCPR) do składania wniosków o świadczenie 500+ upoważniono księgową ponieważ ona ma dostęp do PUE. Natomiast wnioski o świadczenia rodzinne mają składać pracownicy merytoryczni z działu świadczeń.
bluka
Praktykant
Od: 23 sty 2018, 15:34
Zajmuję się: Płace

Napisano: 31 maja 2022, 9:14

heymiss pisze:
30 maja 2022, 21:55
Zwracam się z zapytaniem jak u Was został rozwiązana kwestia upoważnień do składania wniosków o świadczenia rodzinne, 500+ itd?
U nas w Ośrodku miały to być 2 osoby pełniące funkcje kierownika działu (upoważnienie w formie zarządzenia prezydenta), ale teraz mam wątpliwości czy nie powinien to być dyrektor ośrodka (miasto na prawach powiatu).
Pojawia się wtedy problem udzielania pełnomocnictwa do składania wniosków do ZUS-PEL. Jak to najlepiej rozwiązać? Upoważnić dyrektora Ośrodka? Czy potrzebne są jeszcze oprócz upoważnienia jakieś zaświadczenia? Czy ktoś może tak po "ludzku" wyjaśnić jak to jest u was przyjęte? Jak to zrobić najlepiej. Pogubiłam się w tym :(
U nas upoważnienie do składania wniosków ma dyrektor PCPR (miasto na prawach powiatu). Jeżeli chodzi o pełnomocnictwo do składania wniosków ZUS-PEL, to po kontakcie z ZUS nasz dyrektor sam podpisał dla siebie takie pełnomocnictwo i teraz ma dostęp do platformy. Ale jeśli chodzi o faktyczne wysyłanie wniosków to ja jako pracownik z konta dyrektora wysyłam wnioski o świadczenie... ehhhh
administracja92
Stażysta
Od: 22 maja 2018, 14:05
Zajmuję się: 500+, kierowanie dzieci do placówek, świadczenie dla posiadaczy Karty Polaka, windykacja, cudzoziemcy, repatrianci

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x