Od kiedy będzie wypłata wyrównania
Od kiedy będzie wypłata wyrównania
Od kiedy będą wypaty wyrównań za odebrane świadczenia pielęgnacyjne?
Re: Od kiedy będzie wypłata wyrównania
Zależy pewnie od ośrodków. Jedni będą wypłacać w maju a inni w czerwcu. U mnie np juz można składać wnioski a u innych dopiero od 15 maja.
Byłam dziś w moim ośrodku zapytać czy mają gotowe druki wniosków czy sama mam napisać. Jedna z pań poinformowała mnie, że będą wysyłać zawiadomienia. Odpowiedziałam, że nie muszę czekać na zawiadomienie i chcę szybciej złożyć wniosek, na to pani, że ustawa obowiązuje od 16 maja! ( odpowiedziałam że od 15 maja), druga z pań dopowiedziała ,że czekają na rozporządzenia!( z tego co wiem nie będzie rozporządzeń do tej ustawy). Poinformowałam te doskonale przygotowane panie, że przyjdę złożyć wniosek 15 maja i wyszłam.Ciekawe co wymyślą tego 15.05 aby nie przyjąć wniosku?
Ludzie bądźcie ludźmi!!! ustawa wchodzi w zycie 15 maja 2014, i zgodnie z przepisami nie możemy przyjmować wcześniej wniosków - no chyba ze jakieś ośrodki sobie przyjmą - tylko na jakiej podstawie?????????? to nie wina ośrodków, takie sa przepisy a tu czytam tylko złośliwe teksty pod ich adresem, tak nie można. Nie da się bez poprawek do programu nic zrobić i nie wierzę że ktoś wprowadzi osoby do wyrównania bez poprawek, kpa obowiązuje wszystkich i nie chodzi o to żeby coś zrobić szybko i źle ale dobrze .....................
To proszę pracowników ops o rzetelne odpowiedzi a nie wprowadzanie ludzi w błąd, być może świadomie, żeby za szybko ludzie nie składali wniosków. Przecież działacie zgodnie z prawem! J
dokładnie, zgodnie z prawem każda z osób dosatnie pisemna informacje, po jej otrzymaniu powinna zgłosić się po wniosek ( przynajmniej my tak robimy) wypełnia i składa - kwestia teraz kiedy dostaniemy środki na wyrównania???????????????? kiedy będą poprawki , i czy w 1 decyzji będzie wyrównanie i przyznanie świadczenia - tu mamy różne opinie - nie da się powoiedzieć, że kasa będzie wypłącona do końca maja ;((
Gdzie w ustawie jest napisane ,że wnioski można składać po otrzymaniu pisemnego zawiadomienia????
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Nigdzie, wnioski można składać od wejścia ustawy w życie tj. od 15.05.14. Na nic nie trzeba czekać.Iska16 pisze:Gdzie w ustawie jest napisane ,że wnioski można składać po otrzymaniu pisemnego zawiadomienia????
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Oprócz Od kiedy będzie wypłata wyrównania - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
glupia jestem pomoscie..a takie proste...
koordynacja
składki
nowe SZO
program sygnity - zmiany
Dz. U
szkoła
koordynacja
samotne wychowywanie - zawarcie związku małżeńskiego
od kiedy zwrot??
wszczęcie i zakończenie postępowania
koordynacja
jaka podst po zmianach SR