Od kiedy wydajecie wnioski ? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 23 lut 2016, 14:15

Myślę, że sami sobie utrudniacie. Nam w OPS zależy żeby poszło to wszystko jak najsprawniej, żeby rozładować kolejki. Jak już ktoś przyjdzie pod koniec marca i to oczywiście będziemy druki wydawać.
Nawet jeśli ktoś przyjdzie z wypełnionym wnioskiem w ostatnim tygodniu marca to zostawi ten wniosek a my go zarejestrujemy 1 kwietnia.
Roboty i tak jest multum także trzeba ułatwiać sobie i innym oczywiście w granicach prawa.
Pozdrawiam
Anaka96

Napisano: 23 lut 2016, 14:31

Już zacznij wydawać po co czekać do marca a czy Ty wiesz,ze wnioski są z błędami.
Iza1

Napisano: 23 lut 2016, 14:48

U nas na 1 kwietnia będzie wisieć kartka - 500+ odwołane ;)
RÓŻA

Napisano: 23 lut 2016, 14:50

Gratuluję, robicie w marcu wolontariat. Czy ktoś Wam zapłaci za dodatkową pracę? Jasne, że nie.
kawa i ciasto

Napisano: 23 lut 2016, 14:51

Anaka96 pisze:Nawet jeśli ktoś przyjdzie z wypełnionym wnioskiem w ostatnim tygodniu marca to zostawi ten wniosek a my go zarejestrujemy 1 kwietnia.
tylko uważajcie, żeby kiedyś za takie coś po uszach nie oberwać.... :D a konsekwencje moga być bardzo poważne, złamanie instrukcji kancelaryjnej, antydatowanie....
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 23 lut 2016, 15:02

A to już swoją drogą, takie praktyki są niedozwolone.
Pani przyniesie wniosek 24 marca i pójdzie zadowolona, uczynny urzędnik przyjmie i zarejestruje z datą 1 kwietnia nawet nie wiedząc, że pani wychodząc z budynku dostała w łeb cegłówką i teraz wącha kwiatki... od spodu. Ale wniosek pięknie zarejestrowany, prawda? :lol:
Ciekawe, dlaczego w skarbówkach albo zusach takie wały nie przechodzą? Mądrzejsi są?
kawa i ciasto

Napisano: 23 lut 2016, 15:06

kawa i ciasto pisze:Gratuluję, robicie w marcu wolontariat. Czy ktoś Wam zapłaci za dodatkową pracę? Jasne, że nie.
jaki wolontariat lada chwila dostaniesz kasę na wdrożenie o którą pisałeś/łaś
olga271

Napisano: 23 lut 2016, 15:27

chciałam zapytac pani "kawa i ciasto" ile miałaś w życiu takich pań co dostały cegłówką w łeb po wyjściu z Ośrodka???
1bas1

Napisano: 23 lut 2016, 15:32

Szczerze mówiąc nie sprawdzałam, nie mam takiej potrzeby, bo NIGDY nie rejestruję wniosków z wyprzedzeniem (w drugą stronę również nie).
kawa i ciasto

Napisano: 23 lut 2016, 16:20

no i jak to mówią - nadgorliwość gorsza od faszyzmu :)
Gość

Strona 2 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem