od kiedy zmiana odpłatności za pobyt - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 5 z 5    [ Posty: 42 ]

Napisano: 21 kwie 2011, 13:19

MASAKRA!!!!!!!
CZY TE NASZE PRAWO NIGDY NIE BĘDZIE JASNE?!!!
KAŻDY INTERPRETUJE PRZEPISY W INNY SPOSÓB.

MOGŁYBY OBOWIĄZYWAĆ ODPOWIEDNIE INTERPRETACJE DO WIADOMOŚCI WSZYSTKICH JEDNOSTEK W KRAJU I BYŁABY JASNOŚĆ, A TAK TO KAŻDY SOBIE....

CO SKO,WSA TO INNE PODEJŚCIE (rozumiem indywidualne przypadki ale ten dotyczy wszystkich mieszkańców, wszystkich DPS-ów w Polsce)

PS.
My zmieniamy od marca ze względu na zmianę dochodu mieszkańca, a od kwietnia dopłatę gminy do nowych kosztów pobytu.
~inka

Napisano: 22 kwie 2011, 10:05

Witam
Im dalej w las tym ciemniej bo-o aktualizacje proszę w marcu zazwyczaj otrzymuje ją w kwietniu ale zmiana kosztu utrzymania może byc nawet od lutego i ja takie decyzje u siebie mam.
W takich przypadkach robie decyzję po otrzymaniu aktualizacji w kwietniu i zmianę robie dla gmin od lutego a dla klienta od kwietnia po waloryzacji. Tez do konca nie wiem czy mogę zmienic decyzję wstecznie dla gminy poniewaz aktualizacje mam w kwietniu uznając,że dochód nie zmienił sie a robie zmiane od lutego. Z tym, że przyjmuję, iż powinnam byc powiadomiona o zmianie sytuacji dochodowej klienta.
Zagmatwane to trochę;)
~xxx

Strona 5 z 5    [ Posty: 42 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x