Teraz bedzie powód aby obniżyć 70% na 50%esko pisze:tak 0, szara strefa i ludzie żyjący z zasiłków dostaną wyższe dodatki mieszkaniowe
Od lipca 2021 czego już nie wliczamy?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: Od lipca 2021 czego już nie wliczamy?
[
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dm
- Kontakt:
właśnie też się w tamtym tygodniu zastanawiałam czy nie obniżyć na 50% ?
-
- Referent
- Zajmuję się: DM/DE/DO/ZP/Archiwum/40+/DW
- Kontakt:
My tak mamy już od 2004 roku także jeden problem z głowy.
Piszecie co nie ujmowac jako dochód ale jest jedna ciekawostka od lipca liczycie stypendium socjalne.
Piszecie co nie ujmowac jako dochód ale jest jedna ciekawostka od lipca liczycie stypendium socjalne.
-
- Referent
- Zajmuję się: DM
My też mamy 50% już parę lat.
Ostatnio rozmawiałam z pracownikiem zajmującym się dodatkami mieszkaniowymi z innego miasta, i usłyszałam, że zastanawiają się, żeby od lipca 2021 r. prace dorywcze traktować jako dochód nieopodatkowany- co o tym Państwo myślą???
Ostatnio rozmawiałam z pracownikiem zajmującym się dodatkami mieszkaniowymi z innego miasta, i usłyszałam, że zastanawiają się, żeby od lipca 2021 r. prace dorywcze traktować jako dochód nieopodatkowany- co o tym Państwo myślą???
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
- Kontakt:
Potwierdzam, poruszałam ten temat na szkoleniu i tak trzeba będzie robić jak awkor to opisał.awkor pisze:https://dziennikustaw.gov.pl/M2020000066701.pdf
Wydrukuj tabelkę. Klient musi dostarczyć zaświadczenie z US za 2019, na którym będzie informacja o formie opodatkowania(karta czy ryczałt). Np. w przypadku ryczałtu będzie podana roczna wysokość przychodu oraz stawka podatku ( 2%, 3%...). I np. na zaświadczeniu będzie przychód 5200,00 oraz stawka 8,5% --- patrzysz do tabeli, że to ryczałt, że 8,5% i przychód 5200,00 -- więc klienta rocznym dochodem będzie 552,95 zł. To podzielisz na 12 miesięcy i razy 3 ( bo dochód za 3 msc). Jego dochodem będzie 138,24 zł![]()
Karta - tak samo
Oprócz Od lipca 2021 czego już nie wliczamy? - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
co zrobić jak osoba zmarła
jaki adres do wysłania zawiadomienia i decyzji
program
Abonament za wodę i ścieki
zaległości podczas pobierania dodatku
wezwanie
Wyliczenie DM
Ryczałt co i ccw
Pomyłka w Sygnity?
Składka zdrowotna KRUS - wliczać?
Ściąga DM
dodatki mieszkaniowe z moca wsteczną