odmowa kdr dla ukraińca

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
kdr jola
Praktykant
Zajmuję się: PS, KDR
Kontakt:

odmowa kdr dla ukraińca

Post autor: kdr jola »

Pan z Ukrainy (przekraczający granicę po 24 lutego 2022r.) elektronicznie (z pomocą Polki) złożył wniosek o przyznanie kdr dla siebie i dzieci.Pan jest świadomy, że kdr mu nie przysługuje ale chce otrzymać decyzje odmowną. Czy miał ktoś podobną sytuację? Bardzo proszę o wzór takiej decyzji.
kdr jola
Praktykant
Kontakt:

Re: odmowa kdr dla ukraińca

Jeszcze raz ponawiam temat. Proszę o pomoc
rikli
Referent
Zajmuję się: KDR
Kontakt:

Post autor: rikli »

jak dla mnie dostaje wezwanie o dostarczenie brakujących dokumentów (jak każdy cudzoziemiec z pkt 2 art. 5) i jeżeli ich nie dostarcza - wniosek pozostaje pozostawiony bez rozpatrzenia....
kdr jola
Praktykant
Kontakt:

Bardzo dziękuję za podpowiedź
lukas19861
Referent
Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)
Kontakt:

Post autor: lukas19861 »

rikli pisze: 12 kwie 2022, 12:18 jak dla mnie dostaje wezwanie o dostarczenie brakujących dokumentów (jak każdy cudzoziemiec z pkt 2 art. 5) i jeżeli ich nie dostarcza - wniosek pozostaje pozostawiony bez rozpatrzenia....
Dokładnie, też bym tak postąpił.
mooonciaa
Stażysta
Zajmuję się: FA/KDR
Kontakt:

Post autor: mooonciaa »

rikli pisze: 12 kwie 2022, 12:18 jak dla mnie dostaje wezwanie o dostarczenie brakujących dokumentów (jak każdy cudzoziemiec z pkt 2 art. 5) i jeżeli ich nie dostarcza - wniosek pozostaje pozostawiony bez rozpatrzenia....
Mam Pana, który na wezwanie napisał mi prośbę o nierozpatrywanie wniosku. W jaki sposób powinnam zakończyć sprawę?
Jak robicie?
ODPOWIEDZ