Pani złożyła wniosek o ŚP na ojca. Dostała odmowę i odwołała się. SKO dało do ponownego rozpatrzenia. Decyzja SKO wpłynęła do mnie 27-05-2021r. Wysłałem 16-06-2021r. do Pani wezwanie do złożenia stosownych oświadczeń i wyjaśnień. Do dnia dzisiejszego tj 07-07-2021r. nie mam zwrotki (domniemam, że nie odebrała, zwrotka leży na poczcie). Brak tej zwrotki wstrzymuje wydanie decyzji, a termin już minął. Podpowiedzcie mi proszę co mogę zrobić, bo zaczynam się stresować.
jak zaginęła zwrotka i nie wiesz jaka data to przepisz nr listu do śledzenia i zrób pod to wydruk, jak kończy się termin to faktycznie info o przedłożeniu terminu jak radzi urzędas
Właśnie prześledziłem przesyłkę i okazuje się, że przesyłka została doręczona 18-06-2021r. Czyli wygląda na to, że w akcji zaginęła zwrotka. Wydrukowałem sobie potwierdzenie z poczty polskiej i chyba wezmę się szybko za decyzję.
Właśnie prześledziłem przesyłkę i okazuje się, że przesyłka została doręczona 18-06-2021r. Czyli wygląda na to, że w akcji zaginęła zwrotka. Wydrukowałem sobie potwierdzenie z poczty polskiej i chyba wezmę się szybko za decyzję.
Takie potwierdzenie o niczym nie świadczy. Poczta powinna wydać duplikat zwrotki. Bez tego nie odważyłbym się pisać decyzji.
A ja odwołanie wysłałam do SKO z takim potwierdzeniem i się nie czepiali...wydruk był wystarczający aby ustalić datę odebrania korespondencji( decyzji)