odp. ministerstwa starosta i prokuratura - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 8 z 10    [ Posty: 92 ]

Napisano: 26 lis 2015, 10:57

czy ktoś kto już otrzymał komunikat MPiPSu byłby życzliwy i również przesłał mi go na maila: [email protected]

DZIĘKI
kamka

Napisano: 26 lis 2015, 10:57

mogłabym dostać również skan pisma ministerstwa [email protected]

Z góry dziękuje:)
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 26 lis 2015, 13:56

witam,
też mogę poprosić,
[email protected]
marrrcia

Napisano: 26 lis 2015, 15:34

"Ja też wysłałem pismo do MPiPS jak otrzymam odpowiedź to wrzucę jego treść. Choć jak mam być szczery to jeśli taka będzie tzn.: nic nie robić to uważam to za jakieś bzdury, chyba nie o to chodziło Panom i Paniom z sejmu"

Zanim zaczniesz judge wypisywać, że coś jest bzdurą, to najpierw naucz się czytać, w szczególności przepisów ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów, w szczególności przepisu art. 5a ust. 2, w połączeniu z art. 5 ust. 3b.
Jak wół te przepisy stanowią, że 209 kk i zatrzymanie prawa jazdy dopiero po tym jak decyzja o uznaniu (...) stanie się ostateczna. Jak tej decyzji nie wydajesz w określonych okolicznościach - co jak wół wskazane jest w art. 5a ust. 2 - to nie możesz wniosku z 209 kk ani wniosku o zatrzymanie prawa jazdy wysłać. Dlaczego? Bo już to powinieneś był zrobić dawno temu po wydaniu poprzedniej decyzji o uznaniu dłużnika za uchylającego się (...).
A jak dalej nie wiesz po co został wprowadzony art. 5a to sobie przeczytaj uzasadnienie do nowelizacji która ten zapis wprowadziła - jeśli potrafisz czytac bo mam co do tego spore wątpliwości.
majamm

Napisano: 27 lis 2015, 9:02

Hej, czy ktoś kto już ma komunikat MPiPSu mógłby się nim podzielić ze mną?
[email protected]

Bardzo prosze!
Ketchup

Napisano: 27 lis 2015, 11:13

ja tez poproszę i z góry bardzo dziękuję :)
[email protected]
Izka33

Napisano: 27 lis 2015, 11:20

ja tez poproszę o tą odpowiedź [email protected]
kk91

Napisano: 27 lis 2015, 13:12

majamm pisze:"Ja też wysłałem pismo do MPiPS jak otrzymam odpowiedź to wrzucę jego treść. Choć jak mam być szczery to jeśli taka będzie tzn.: nic nie robić to uważam to za jakieś bzdury, chyba nie o to chodziło Panom i Paniom z sejmu"

Zanim zaczniesz judge wypisywać, że coś jest bzdurą, to najpierw naucz się czytać, w szczególności przepisów ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów, w szczególności przepisu art. 5a ust. 2, w połączeniu z art. 5 ust. 3b.
Jak wół te przepisy stanowią, że 209 kk i zatrzymanie prawa jazdy dopiero po tym jak decyzja o uznaniu (...) stanie się ostateczna. Jak tej decyzji nie wydajesz w określonych okolicznościach - co jak wół wskazane jest w art. 5a ust. 2 - to nie możesz wniosku z 209 kk ani wniosku o zatrzymanie prawa jazdy wysłać. Dlaczego? Bo już to powinieneś był zrobić dawno temu po wydaniu poprzedniej decyzji o uznaniu dłużnika za uchylającego się (...).
A jak dalej nie wiesz po co został wprowadzony art. 5a to sobie przeczytaj uzasadnienie do nowelizacji która ten zapis wprowadziła - jeśli potrafisz czytac bo mam co do tego spore wątpliwości.
Przepraszam Cię bardzo nie obrażam Ciebie więc ty też trzymaj emocje na wodzy. Co do umiejętności czytania sądzę że nauczyłem się wcześniej od Ciebie natomiast co do bzdury o której pisałem to chodzi o moje zdanie jako pracownika zajmującego się tym od wejścia w życie jeszcze ustawy o postępowaniu wobec dłużników alimentacyjnych oraz zaliczce alimentacyjnej. Ustawodawca miał dokonać niewielkich zmian z rozwalił całą ustawę co do zasady.

Pozdrawiam
judge

Napisano: 27 lis 2015, 15:19

Jeśli ktoś już dostał to pismo to bardzo proszę się podzielić [email protected]
PLISSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!
I z chaosu wyłonił się głos: „Śmiejcie się i bądźcie radośni, bo zawsze może być gorzej.”
Więc śmialiśmy się i byliśmy radośni i było GORZEJ …........
mala_mi999
Stażysta
Od: 07 sty 2015, 10:01
Zajmuję się:

Napisano: 30 lis 2015, 11:55

Jeśli ktoś już dostał to pismo to bardzo proszę się podzielić
na ogólnodostępnego e-maila [email protected], hasło: fundusz1 (ktoś kiedyś założył i każdy może wejść)
wszyscy

Strona 8 z 10    [ Posty: 92 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x